Manželství paní Svatavy nebylo úplně pohádkové a v roce 2014 vyústilo rozvodem. Ten trval 3 roky. Jejich 11letá dcera jí byla svěřena do plné péče, a tím začal Svatavě každodenní běh o přežití.

Při nástupu do školy byla dcerce diagnostikována porucha ADHD, což znamená, že je velmi hyperaktivní a má poruchu pozornosti. Tyto děti potřebují zvláštní výchovu a péči,“ prozradila její matka s tím, že si kvůli tomu nemůže najít ani pořádné zaměstnání na plný úvazek.

Žiju teď z invalidního důchodu, který je 5900 Kč, k tomu mi stát přispívá 3000 Kč na dceru a exmanžel mi posílá 1100 Kč měsíčně,“ šokovala Svatava.

Video
Video se připravuje ...

Proměna nešťastné Svatavy: Po rozvodu zůstala s těžce nemocnou dcerou a 2 tisíci na měsíc! Tereza Kühnelová, Lukáš Červený, Mária Rušinová

Po rozvodu si našla ubytování v azylovém domě, následně si mohla dovolit pronájem menšího pokoje. Jenže jak rostly ceny, musela se vždy vystěhovat. Celkem to bylo sedmkrát za poslední čtyři roky.

Nejdůležitější pro mě bylo vždy nakrmit dceru a dát jí vše potřebné do školy. Já jsem se musela uskromnit, takže jsem rok a půl jedla jen vločky s jogurtem,“ vzpomíná Svatava na své nejchudší období. O šminkách či hezkém oblečení si tak mohla nechat zdát. Až do doby, než se přihlásila do pořadu Úsměv vám sluší.

Z babičky sexy třicítka!

Paní Svatava má ještě další dvě děti, syna (26) a dceru (28), která má už vlastní dítě. Po proměně, během níž jí kadeřnice ze salonu Fabio Salsa rázně ostříhala vlasy a dodala jim mahagonovou barvu a vizážistka líčením zvýraznila její pomněnkově modré oči, jako babička rozhodně nevypadala. O několik let pak ještě navíc omládla v nové kolekci šatů z obchodního domu C&A, které pro ni vybral stylista.

Člověk o svém osudu musí rozhodnout sám!

„Tato žena si musí uvědomit, že sama si zvolila být obětí, kdy má potřebu neustále se o někoho starat. Ať už to byl manžel, nyní dítě, do budoucna třeba nový partner. Nejdůležitější je, že člověk musí sám rozhodnout o svém osudu a zamyslet se nad sebou. Bohužel lidi jsou sobečtí a neocení ty, kteří se o ně starají. Nicméně ale, tím, že je obětí, našla smysl svého života. Doporučuji návštěvu psychologa,“ radí PhDr. Jiří Novák.

Fotogalerie
26 fotografií