Manželé jsou tři roky, dva roky už ale prožívají těžkou krizi. Ta se neobejde bez každodenních konfliktů, ke kterým je podle slov mladého tatínka mnohdy nutné přivolat i policii. Příčinou hádek je především vzájemná žárlivost, která je alespoň na straně Tomáše velmi opodstatněná.

„Nevěřil mi, že je to jeho, v tu dobu jsme se víc hádali a neměli žádný intimní kontakt. Tudíž si myslel, že to není jeho,“ prozradí při mytí nádobí ve své nové rodině Markéta, která se stejně jako její muž na syna vůbec netěší. „Já jsem chtěla místo dítěte psa,“ říká dětinsky.

Markétu trápí i jejich finanční problémy. Manžel má dluhy, minimálně půl milionu. „Má hodně exekucí a potřebovali jsme peníze na Vánoce. Půjčili jsme si od nejhorší společnosti, která existuje, dvacet dva tisíc a teď je z toho přes sto. Chtěla jsem to vyřešit tak, že bych šla na trasu šlapat,“ práskla na sebe nastávající maminka.

Markéta a Tomáš z Meziboří

Rodina žije v malém, pronajatém bytě 3+1 na sídlišti ve městě Meziboří u Litvínova. Markéta (23) je na mateřské. Manžel Tomáš (31) má dvě zaměstnání, aby uživil rodinu. Pracuje jako číšník a kontroluje součástky do aut. Mladý pár má dceru Natálku (22 měsíců) a už šestým měsícem čekají syna.

Martina a Zdeněk z Držkova

Čtyřčlenná rodina žije v čerstvě zrekonstruovaném domě v obci Držkov v Jizerských horách. Martina (36) se živí jako poštovní doručovatelka, její partner Zdeněk (39) pracuje jako živnostník. Maminka má z prvního vztahu syna Zdeňka (15), který chodí do 8. třídy, a s novým mužem si pořídila holčičku Sylvii (3).

Fotogalerie
5 fotografií