Ruska, která před třemi roky konvertovala k islámu, samozřejmě nepije alkohol, ale ani nesmí sedět u stolu s lidmi, kteří alkohol pijí, podat ruku muži a konzumovat vepřové. Naštěstí je to tentokrát kachní týden a Pražáci budou kvůli ní abstinovat.

Jsou to tolerantní lidé, což první hostitelku rozpláče až k slzám. Sama uvaří spíš ruské a sibiřské menu, s výjimkou hlavního chodu, což je oblíbené „super kuřátko“ jejího syrského manžela. Je vidět, že mladá hostitelka vaří ráda a většinu jídel nedělá poprvé. Předkrmová variace salátů jsou vrstvené lahůdkové ruské saláty s majonézou, rybou, vejcem, sýrem, krásně barevné a úhledně naservírované.

Video
Video se připravuje ...

Muslimka v Prostřeno byla pro ostatní soutěžící velkým překvapením. FTV Prima

Polévka soljanka je hodně masová, hlavní příchuť jí dodávají solené okurčičky, a přestože se servíruje s citronem a olivami, zachutnala téměř všem. U hlavního chodu, možná až moc vypečeného, chyběla šťáva, to ale pozorná hostitelka rychle napravila. A moučník měl hodně specifickou chuť od mouky ze sibiřského stromu, ale ani ten nebyl žádný propadák.

Klidná zábava se tento týden bude hodně točit kolem jídla, které si hosté budou moci jako kulinářský suvenýr odnést domů – a poprvé to bude zdobení dortíčků.

Zatím soutěžící byli překvapeni, ale docela v klidu, na stránkách pořadu Prostřeno to Katka kvůli své víře schytala dřív, než se vůbec objevila na obrazovce. V pondělí po poledni už u jejího profilu bylo přes 250 komentářů, z nichž většina nebyla zrovna přátelská...

Video
Video se připravuje ...

Muslimka v Prostřeno byla pro ostatní soutěžící velkým překvapením. FTV Prima