Na vyšetřovací tým majora Kozáka v podání Ondřeje Vetchého (53) ze seriálu Případy 1. oddělení se při pondělním díle dívalo 1 692 000 diváků. Vetchý tak ve sledovanosti porazil i světově oblíbeného akčního hrdinu Sylvestera Stallonea (69) ve snímku Postradatelní, který ve stejném čase vysílala Nova.

V posledním odvysílaném díle se major Kozák věnoval případu popraveného taxikáře. Z informátora, který policii zásoboval informacemi, se nakonec vyklubal vrah. Policii zásoboval svými zaručenými tipy, aby je svedl ze stopy, zkušení kriminalisté ho však prokoukli a poté i usvědčili. Vzhledem k tomu, že nenapravitelný recidivista ze Slovenska si odseděl dohromady už dvacet let, soud rozhodl, že ho navždy vyloučí z lidské společnosti.

Podle obžaloby v srpnu 2009 zastřelil v pražských Kunraticích sedmdesátiletého taxikáře. Z ukradeného revolveru mu zblízka vpálil dvě kulky do hlavy a tělo svrhl do rybníka. Kvůli mobilnímu telefonu a dvěma stokorunám z jeho peněženky!

„Obžalovaný taxikáře prakticky popravil, u toho jej navíc ponižoval,“ řekla tehdy předsedkyně odvolacího senátu Jaroslava Maternová. Miko vůz zapálil, aby zneškodnil důkazy, avšak policie ho usvědčila díky DNA z lahve od limonády.

Fotogalerie
4 fotografie