Od toho, aby nedělal tanec, ale atletiku, dělil Marka Dědíka jenom kousek. "Byl jsem docela úspěšný a reprezentoval jsem školu v různých přeborech. Pak ale dcera maminčiny známé hledala partnera do tanečního kroužku a zeptala se mojí mamky, jestli bych to nechtěl zkusit," řekl Dědík deníku Aha! k tomu, jak se zrodila jeho láska k tanci.

V soutěži StarDance byl Dědík už v roce 2010. Jeho partnerkou byla herečka Veronika Žilková, ale tehdy pár hned vypadl. V letošním ročníku se jemu a Jitce Schneiderové podařilo dojít až do finále. Skončili na druhém místě. 

Dědík se živí jako trenér mladých a profesionální tanečník. Dokonce už stihl vystřídat několik partnerek z celé Evropy. V roce 2011 uvedl, že bude tancovat ještě pět let a pak skončí. Místo toho si otevře taneční školu nebo odcestuje do ciziny.

Zatím se ale tanci stále věnuje a umí za to vzít, až praskají kalhoty. "Jednou se i roztrhly ve švu a celý můj zadek byl vystaven na odiv přítomnému publiku," přiznal. Také má rád tetování, na ruce má vyobrazeno: Najdi to, co miluješ, a nech, ať se to zabije. Přesně na to nejspíš po jeho líbacím úletu s mužem myslí jeho přítelkyně Tereza.

Fotogalerie
10 fotografií