Třetí díl nového seriálu Zlatá mládež nás zavedl na místo, na kterém by se líbilo málokomu. Aktéři si vyzkoušeli, co obnáší vojenský výcvik. Nápor na kondičku, psychika na bodu mrazu a brutální výslech, tomu čelili naši antihrdinové.

„Závěrečné přepadení a výslech bylo pro zlatou pětku asi nejdrsnějším zážitkem celého natáčení. A nemělo být jen jedno. Plánovali jsme ještě jeden vojenský přepad v okamžiku, kdy už budou mít pocit, že mají vše za sebou, už oblečení v civilu, když budou zpět na cestě do Prahy. Ovšem po velmi vypjaté a hysterické reakci aktérů na výslech jsme se už neodvážili tohle znovu udělat,“ svěřil se s původními záměry zdroj z natáčení.

„Diváci viděli až jejich reakci z následujícího dne. Scény natočené těsně po skončení výslechu prostě nešlo do televize pustit. Je to neustálé nadávání těmi nejsprostšími výrazy. Diváci by vlastně slyšeli jen neustálé pípání. Došlo ale i na slzy. Nejen u Yeni, ale i u Renata. Ten to nejhůř vydýchával. Byl emocionálně na dně. Ten zážitek mu v paměti otevřel něco nepěkného a Yeni se složila jako první. Tatínek ji asi nepochválí, protože je to bývalý generál severovietnamské armády z války proti Američanům,“ uvedl zdroj.

Kdyby se ale chtěl k vojenským jednotkám Renato přidat, klidně by mohl. Byl totiž jediný, kdo splnil všechny přijímací testy. Jak testy na IQ, tak i fyzické testy. „První dva dny probíhal výcvik v areálu Univerzity obrany v Brně. Vlastně si naši aktéři zkusili takové kondiční a IQ přijímačky do armády. V taktické počítačové simulaci také porazil všechny ostatní,“ překvapil zdroj.

Všechno, co aktéři zažili, ať už to bylo jakkoliv náročné, jim také změnilo pohled na „zelené mozky“. „Všichni z brněnské Univerzity obrany a z Armády ČR, kteří se podíleli na natáčení, jsou skvělí lidé, profesionálové každým coulem. Ve štábu nezůstal po natáčení ani jeden, kdo by měl pocit, že česká armáda je zbytečná instituce s lidmi, kteří by jinde neuspěli. Naopak. Předsudky si opravili i aktéři,“ uzavřel zdroj.

Fotogalerie
12 fotografií