Stala se vicemiss soutěže krásy Princess of the World, živí se modelingem, který ji baví, píše a občas si skočí před kameru. Orientální kráska Yeni z pětice antihrdinů Zlaté mládeže si plní sny a svůj život plní okamžiky a věcmi, které ji baví. A umí si ho také řádně užívat...

Jednadvacetiletá Yeni žije v České republice už od svých desíti let. Kdekdo by si mohl myslet, že dětství strávila ve Vietnamu, ale omyl. Yeni se narodila v Německu. Poté se s rodiči a mladším bratrem přestěhovali do České republiky, kde rozjeli rodinné podnikání a Yeni se začala pomalu stavět na vlastní nohy.

„V některých směrech jsem velmi počeštělá, ale vím, odkud pocházím, a jsem na svůj národ pyšná,“ uvedla Yeni v rozhovoru pro Blesk.cz. „Dodržuji naše vietnamské tradice, rodiče na tom dost lpí, ale mně na tom také dost záleží,“ řekla. Jako Vietnamka se však setkala i se šikanou. Hlavně v dětství. „Kvůli svému původu jsem se s ní setkala, ale naštěstí pouze na základní škole,“ vysvětlila. „Jak lidi dospívají, utváří si svůj vlastní názor, potom už to bylo fajn,“ dodala.

Ačkoliv to ve Zlaté mládeži vypadá, že se mladá Vietnamka do práce moc nežene, svým rodičům v jejich práci od dětství pomáhala. „Jako každé vietnamské dítě jsem svým rodičům pomáhala v jejich práci, ale nenazvala bych to jako ‚pomoc‘. Pro mě to jsou spíš rodinné povinnosti. Jsme jedna rodina, a tak si pomáháme,“ vysvětlila.

Jak se ale tato kráska dostala k projektu Zlatá mládež? „Oslovil mě přímo režisér, napsal mi e-mail, ve kterém vysvětlil, o co půjde, a mně to přišlo zajímavé,“ vysvětlila. Při podpisu smlouvy ale netušila, co ji čeká. „Bylo to velmi náročné natáčení. Hlavně psychicky. Některé jeho části se mě opravdu dotkly, ale byla to pro mě výzva“, dodala.

I když to občas v televizi vypadá, že si někteří z aktérů nemohou vyloženě přijít na jméno, skutečnost je jiná. „Při natáčení byly chvíle, kdy jsme si lezli neskutečně na nervy, ale také jsme se dokázali semknout, když bylo potřeba. V normálním životě se občas potkáme na nějaké akci nebo si profesně vypomáháme. Ale že bychom chodili na kafíčka, to ne. Jsou to velmi silné osobnosti s osobitým názorem, podle mě jsme byli dobrý tým,“ uvedla Yeni.

„Nemyslím si, že by byl můj život před natáčením Zlaté mládeže jiný, ale do určité míry mě to změnilo. Dalo mi to širší pohled na svět, víc si teď vážím věcí. Impulzem pro mě byla práce na jatkách. Denně tvrdá práce, vstávání brzo ráno, jste svědkem každodenní porážky, už vím, co to obnáší. Do určité míry mě tato zkušenost určitě změnila,“ uzavřela Yeni s tím, že strach z reakcí diváků seriálu nemá, protože kdo ji osobně zná, ví, jaká je, a každý si může udělat svůj vlastní názor.

Fotogalerie
9 fotografií