Chanov. Místo, kam se neodváží ani ti nejotrlejší. Pětice ze Zlaté mládeže se ale ubytovala přímo na romském sídlišti, aby okusila, jaké to je žít na okraji společnosti. A hned po příjezdu se místní postarali o rozruch při hádce, kterou diváci mohli vidět hned na začátku.

Důvodem hádky byly Yeni a Nikol. „Už během prvního dne natáčení se na ně zaměřil mladík, který byl už od pohledu pod vlivem drog. Říkal: ‚Já je dostanu‘,“ uvedl zdroj z natáčení seriálu. Naštěstí ale mohl být celý natáčecí štáb v klidu. „Neuniklo to místnímu člověku, který nám pomáhal s natáčením v Chanově. Vzal to tak, že štáb jsou jeho hosté a těm se nesmí nic stát. Když vás místní vezmou za své, tak jste v bezpečí. Dovedou vás ochránit. I za to jim patří náš vděk,“ vysvětlil s tím, že tento konflikt měl ještě dohru. „Půl roku po natáčení jsme se dozvěděli, že onen zdrogovaný mladík ubodal člověka. Nyní je ve vězení.“

O další napínavé chvilky se postarali také neonacisté z demonstrace v Ústí nad Labem, na kterou dorazila i pětice hlavních aktérů s vlastnoručně vyrobenými transparenty proti demonstraci. „Společně s Yeni jsme se dostali do situace, kdy nás na náměstí obklopili holohlaví chlapíci a měli agresivní řeči. Vietnamku natáčenou televizí na jejich demonstraci vnímali jako provokaci. Velmi rychle jsme se vzdálili pod ochranu policie. Yeni se celá třásla strachem a měla na krajíčku,“ svěřil se zdroj z natáčení. „Vtipné bylo, že když jsme se pak vraceli, tak na naše aktéry agresivně pokřikovali i alternativně vyhlížející samozvaní ochránci ústeckých Romů, že prý, co je to za maškarádu, ať táhneme,“ dodal.

Natáčení v samotném Chanově ale probíhalo, až na konflikt se zdrogovaným mladíkem, bez větších komplikací. A Renato se dokonce stal chanovským oblíbencem. „Akorát děti byly vytrvale nekorektní. Na Renata se často obraceli jako na děvče. Dost těžce to nesl. Nicméně je zajímavé, jak jsou obyvatelé Chanova vstřícní a otevření ke gayům. Netrpí v tomto ohledu žádnými předsudky,“ uvedl zdroj.

Fotogalerie
12 fotografií