Rick a jeho parta se začali zabydlovat v Alexandrii, opevněném městečku, které bylo jako zázrakem dosud proti zamoření nemrtvými imunní. Hrdinové v novém díle zjistí proč. Poblíž Alexandrie se totiž nalézá masivní důl, do nějž zombie spadaly. Jenže i pověstný hrnec trpělivosti jednou vždy přeteče a přesně to hrozí i se zombiemi v kaňonu. Je na čase jednat.

První díl se odehrává ve dvou rovinách – v současnosti, kdy se skupinka hrdinů snaží vypořádat s masivním problémem, a v minulosti, kdy vypráví, co se odehrálo po děsivém finále páté sezony, v němž byl zabit stavitel Alexandrie Reg a jeho vrah, otec místní rodiny, byl vzápětí popraven Rickem. A ten si myslí na jeho manželku…

Video
Video se připravuje ...

Trailer na šestou sezónu The Walking Dead. AMC

Ne všichni jsou z Ricka v Alexandrii nadšeni a napětí roste. Starý známý Morgan, který se s hlavními hrdiny setkal po dlouhé době, navíc vidí, jak se z Ricka, jeho dávného přítele v nouzi, stal chladnokrevný vůdce, který nemyslí na nic jiného než na přežití. A je ochoten svému cíli přinést i oběti.

Premiéra šesté sezony představuje také několik nových postav a především enormní množství zombií. Jsou prohnilé, děsivé, krvavé a seriál opět dostál pověsti nejlepších masek nemrtvých. Napětí je navíc stupňováno do samotného konce, který vůbec nevypadá dobře. Takže se diváci mají na co těšit a hrdinové jsou opět o šouravý krok blíže smrti.

Hodnocení The Walking Dead S06E01: 9/10

Fotogalerie
19 fotografií