„Skaut je dítě oblečené jako debil, pod vedením debila oblečeného jako dítě,“ vmetl Mareš do obličeje Ládi Hrušky, který zrovna vyprávěl o přínosech skautingu. Zatímco diváky ve studiu Marešův vtip zřejmě pobavil, Láďa Hruška zůstal jen nevěřícně sedět. Když se Mareš posléze pokusil o aktualizaci „vtipu“, kde nahradil slovo debil za kretén, Hrušku málem zvedl ze židle. „Tohle je docela debilní vtip a myslím, že teď jsi urazil na milion skautů v této republice. Vážně,“ snažil se vysvětlit s klidným hlasem bývalý kuchtík.

Na internetu se proti Marešovi ihned zvedla vlna nevole. Většina diváků jeho vtípek označila za trapný a nevhodný a za skauty se postavila. Navíc si podle našich informací Prima Mareše kvůli inkriminované scénce pozvala na kobereček. Televize se posléze od jeho názorů veřejně distancovala a skautům se omluvila.

Skauti se ale za Láďu Hrušku postavili a přišli ho podpořit na čtvrteční autogramiádu. Proti němu nic nemám, ale velký kamarádi z nás asi nebudou, protože s těma 'kreténama' a 'debilama' je mi líp, prohlásil Láďa Hruška v magazínu Top Star a hrdě si nasadil skautský šátek. Omluví se konečně moderátor?

Video
Video se připravuje ...

Leoš Mareš ve svém pořadu urazil skauty. FTV Prima

Fotogalerie
6 fotografií