„Vím, že je chodí pravidelně navštěvovat. Před každou kontrolou mi totiž úřad dává vědět, že tam jdou,“ svěřila Blesku energická soustružnice Lucie.

„Už u nich byli víckrát, ale děti jim nevzali,“ řekla maminka, šokovaná z prostředí, v němž Věra a Petr s dcerami Natálkou (6) a Stefanií (1,5) žili. Nejen nepořádek a nevhodný prostor k životu, ale hlavně špatné (resp. nulové) hygienické návyky ji donutily na konci natáčení napsat dopis sociálce.

Video
Video se připravuje ...

Ostré zúčtování Výměny manželek: Ukončete to, nebo ji zabiju! TV Nova

Ta si jen týden po udání přišla rodinu poprvé zkontrolovat. „Byly u nás dvě sociální pracovnice, všechno mi prolezly, i ledničku a koupelnu. Od natáčení u nás byly jen dvakrát, víc ne,“ svěřila Blesku Věra. S rodinou už nebydlí na ubytovně v Pohořelicích, ale přestěhovali se do Kolína, odkud pochází Petr. „V novém bytě se sociální pracovnice byla taky podívat a vše bylo v pořádku,“ dodala Věra.

Odebrání dítěte od rodičů je velmi traumatizující a musí být vždy až tím posledním krokem. Předchází mu konkrétní pomoc a podpora, vytvořená na míru rodině, aby dítě mohlo vyrůstat v lepším prostředí a s matkou. Tento postup upravuje i zákon o sociálně-právní ochraně dítěte.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Zuby si nečistím, bolí mě pak dásně! TV Nova

Fotogalerie
7 fotografií