Maminka tří dětí do poslední vteřiny neví, kam ji řidič veze. Až na letišti zjistí, že bude muset vůbec poprvé nasednout do letadla. Na pár minut ji ovládne hrůza. „Řekla jsem, že do letadla bych nikdy nevlezla, mám strach,“ bojí se.

Nakonec po příletu do Soluně roztaje. „To je krásný dům! To bude pro mě jako dovolená...,“ nevěří svým očím žena z paneláku, která doposud nevytáhla paty z České Lípy. Její nový manžel Viktor (59) ji hned druhý den vezme do víkendového karavanu přímo u moře. „To je nádhera! Fanda říkal, že by k moři nikdy nejel,“ citovala manžela a vrhla se do vln. „Jsem se nalokala!“ kucká slanou vodu.

Celá situace se samozřejmě neobejde bez slz. Během večeře ji Viktor nutí se uvolnit a lije do ní panáky. Žanetě se stýská po dětech a rozpláče se. Ani ony dosud moře neviděly. Celou Výměnu uvidíte ve středu večer na TV Nova.

Rodina z České Lípy

Žaneta je na mateřské dovolené. Má s řidičem Fandou (31), se kterým žije už 13 let, tři děti – Vlastíka (12), Nikolku (6) a Šimona (3). Rodina bydlí v panelákovém bytě 3+1. Do Výměny rodinu přihlásila Žaneta, protože se chtěla vytrhnout ze stereotypu a navíc s Fandou nikdy nebyli od sebe.

Rodina ze Soluně

Řekyně Elizavet (56) je už s českým manželem Viktorem (59) v důchodu. Manželé se potkali v Praze, kde Ela žila s rodiči, společně se ale vrátili do Řecka v roce 1986. Mají dvě dcery a vnoučata. Na víkendy jezdí z města k moři, kde mají karavan. Do Výměny je přihlásil Viktor, prý pro srandu.

Fotogalerie
11 fotografií