Čtyřnásobná vražda, při níž mezi obětmi byla těhotná matka, její nenarozený potomek i malé dítě! Takhle brutální případ bude dnes večer vyšetřoval herec Filip Blažek alias seriálový kapitán Pražák. „Když jsme probírali ten scénář, dopředu jsme věděli, že to malé dítě nebudeme ukazovat na moc dlouho,“ přiblížil zákulisí natáčení seriálu scénárista Jan Malinda.

„I když člověk ví, že je to jen figurína, tak je hrozné, to vidět,“ doplnil a varoval, že záběry na arabskou mafií rozstřílená těla, rozhodně není pro citlivé povahy. Dá se očekávat, že pro mnohého diváka to bude dneska večer moc.

A co teprve pro dítě, které by mohlo tyto morbidní záběry zahlédnout v úterý dopoledne, kdy ČT pořad reprízuje. Od 10:55 na první programu bude odvysílán ten samý díl. Je to v pořádku?

Video
Video se připravuje ...

Dnes v 1. oddělení: Zavraždí dítě a těhotnou ženu! Petr Soukup, Karolina Hošek, ukázky: ČT

Je jasné, že snad žádný rodič dítě dívat se večer na detektivku s krvavými záběry nenechá. Pokud má však dítě prázdniny, nebo je nemocné, zkrátka je dopoledne doma, může se lehce stát, že se mu reprízované Případy 1. oddělení dostanou na obrazovku.

"Obsahem seriálu Případy 1. oddělení není násilí, ale vyšetřování případů inspirovaných konkrétními událostmi. Fotografie, které jste použili, jsou fotografie z natáčení, nikoli ze seriálu, kde se dané scény objeví jen na méně než několik sekund. Explicitnímu násilí se tak tvůrci pořadu naopak bránili," napsala ve vyjádření mluvčí České televize Alžběta Plívová a upřesnila, že dopolední vysílání není primárce cíleno na dětské diváky, ale na dospělé, kterým nabízí alternativu k večerním premiérám.

Že se jedná o kiks tvůrců programového schématu, si myslí také šéf Rady ČT Milan Uhde. "Já nemohu mluvit za celou Radu ČT, protože o takových věcech se rozhoduje hlasováním všech členů. Ale dle mého názoru to v pořádku zcela jistě není," řekl Blesk.cz Uhde s tím, že se záležitostí bude zabývat.

Co si myslíte o reprízování kriminálky veřejnoprávní televizí v dopoledních hodinách? Pište nám do diskuze.

Video
Video se připravuje ...

Dnes v 1. oddělení: Zavraždí dítě a těhotnou ženu! Petr Soukup, Karolina Hošek, ukázky: ČT