Markéta Plánková si po náročných měsících, kdy natáčela dva seriály najednou a starala se ještě o rodinu, může konečně oddychnout. „Hrát současně ve dvou velkých seriálech bylo dlouhodobě neúnosné. Neměla jsem vůbec čas na rodinu, a proto jsem si přála z Ordinace nějak hezky odejít,“ řekla deníku Aha! před nedávnem Plánková.

Před Vánoci sice opustila svého seriálového manžela Čestmíra Mázla, kterého hraje Petr Rychlý (48), náhradu za něj ale již má. V První republice se totiž jejím dalším seriálovým manželem stal Jiří Vyorálek (39), který hraje podnikatele Jaroslava Valentu.

S tím je sice Markéta v seriálu oddaná, ale nevěře se nevyhne. Svému muži zahne s jeho bratrem Vladimírem, kterého hraje Ján Koleník (34). Manžela ale opustit nechce, a vzhledem k době ani nemůže. Jiný seriál, jiný muž, ale jaké jsou největší rozdíly mezi jejími seriálovými manželi?

Jaroslav Valenta z První republiky je pragmatický muž s vynikajícím citem pro byznys, který se řídí heslem „účel světí prostředky“. Doktor Čestmír Mázl z Ordinace v růžové zahradě je naopak dobrák od kosti a rozhodně nepříliš dobrý obchodník. Oba ale spojuje vlastnost, kterou postavy Markéty Plánkové mají rády. A tou je láska a zodpovědnost k rodině.

Má se tedy její skutečný manžel Daniel Častvaj (39) bát, že by mu mohla k některému seriálovému manželovi utéct? Určitě ne! Markéta si totiž ve strastiplných vztazích užila své a s bývalým televizním reportérem je šťastně vdaná již čtvrtým rokem.