Vztah jsme se pokoušeli slepit od listopadového natáčení. Bylo to náročné psychicky i finančně, protože všechno jsem platil já,“ začíná vyprávět Radek, který se živí jako obchodní zástupce.

„Ze svého jsem hradil i vybavení pokojíčku pro její dceru Elišku. To bylo v dubnu. Na začátku května mi ale Iveta oznámila, že se stěhuje za novou láskou.

Jak později zjistil, nového pána si hledala přes internet už od února...

Přestože byt, v němž žili, byl jeho, rozhodl se na chvíli vyklidit pole. Jeho kolegové vyráželi na týden do Rumunska jezdit na čtyřkolkách, tak se k nim přidal. „Během chvíle jsem se sbalil a vyrazil s nimi. Potřeboval jsem si vyčistit hlavu,“ vzpomíná.

Poloprázdný byt

Zatímco on si čistil hlavu od Ivety, ta se pustila do čištění jeho bytu. Respektive bílení.

„Iveta si z něj odnesla spoustu mých věcí. Když jsem ji urgoval, aby mi je vrátila, začala mi vyhrožovat, že mě obviní z obtěžování své dcery. Tuhle esemesku jsem si nechal uloženou a nakonec šel na policii. Řekli mi, že dokud mě křivě neobviní, nemohou s tím nic dělat.“

Tehdy mu definitivně došlo, s kým marnil čas. A od Ivety i jejích dětí se odstřihl.

Akorát mě využívala, šlo jí o mé peníze,“ říká sympatický Radek – a člověk těžko chápe, proč s hysterickou Ivetou byl.

Začátek

„Náš vztah začal 15 měsíců před natáčením. Rozváděl jsem se, nechtěl být sám a ona mi vjela do života – spadla na bruslích a já jí pomohl vstát,“ vzpomíná na osudovou chvíli a trpce lituje, že tehdy nešel nakupovat.

Nejdříve byl ale Radek, který má z manželství třinácti- a sedmnáctiletého kluka, za Ivetu rád, rozuměl si i s jejími dětmi ze dvou předchozích vztahů.

Pak se ale stalo něco, co se stát nemělo… Iveta otěhotněla. „Protože Iveta o tom promluvila na kameru, nemá smysl to popírat,“ vrací se do minulosti.

Rána osudu

„Ubezpečovala mě, že bere antikoncepci a já se na to spolehl. Těhotenství mi schválně oznámila až po mnoha týdnech...“

Když už se smířil s tím, že se opět začne starat o nemluvně, tragicky zasáhl osud. Předčasný porod holčička ani přes veškerou snahu doktorů nepřežila.

Dluhy a podvod

Když se to sečte, přišla Iveta Radka draho. „Doplácel jsem 25 000 za teplou vodu, 25 000 jsem dal za její dluhy, 15 000 za nábytek a asi neuvidím ani peníze za natáčení Výměny – do smlouvy totiž dala účet své babičky.“

Iveta si ale našla i další způsob, jak přijít k penězům. 

„Po rozchodu jsem zjistil, že falšovala můj podpis a žádala o dávky na bydlení, přestože byt byl můj. A peníze chtěla i za dobu, kdy už tu nebydlela. Teď to s ní řeší úředníci.“

Nezatrpkl

Po takové zkušenosti by kdekdo na ženy zanevřel. Radek ne – před třemi měsíci se na internetu seznámil s maminkou dvou kluků. „Je se mnou, protože mě má ráda – nepotřebuje ani můj byt, ani mé peníze. Když jsme s dětmi jeli na dovolenou na Slovensko, o placení jsme se spravedlivě podělili.“

Přestože jsou spolu krátce, Radek už u své lásky bydlí a byt v Opavě prodává. Je totiž přesvědčený, že našel tu pravou.

A Iveta? Ta se přestěhovala a po natáčení si změnila telefonní číslo.

Do Výměny už bych nešel!

„Mám-li být upřímný, do Výměny už bych nešel," říká Radek, jedním dechem ale dodává, že byla přínosná.

„Iveta mi akorát říkala, že něco nejde…. Pak přišla náhradní manželka Markéta a během pár dnů dokázala, že nejmladší syn jedl sám u stolečku a spal celou noc, prostřední dceru zbavila jednoho zlozvyku, nejstarší Elišku vzala k holiči," vypočítává obchodní zástupce z Opavy.

"Mimochodem, tehdejší partnerka Iveta si v manuálu dost vymýšlela. Psala tam, jak se stará o děti a domácnost, ona se ale ráno sebrala a celý den byla u maminky, která jí navařila…“ dodává Radek, který se na vysílání netěšil - i z obavy, co na to řekne jeho současná rodina.

Co si o Ivetě a jejím chování myslí psycholožka? A jak dopadla rodina Radkovy náhradní manželky Markéty? Čtěte exkluzivně v tištěném Nedělním Blesku!

Fotogalerie
5 fotografií