Dvacetiletý Roman z Ostravy se odhodlal předvést svůj talent v hlavním vysílacím čase proto, aby se mohl postarat o svou přítelkyni a nyní už dvouměsíční dcerku Natálku, se kterými se nemůže vídat. Rodiče jeho přítelkyně Mirky (17) si to nepřejí. "Nerozumím si s její rodinou. Nemůžu vídat ani Mirku, ani Natálku", řekl pro Nový Čas nešťastný Pospíšil.

Mladý talentovaný tanečník se tedy rozhodl, že vezme vše do svých rukou a vyhraje soutěž Česko Slovensko má talent. Za výhru si pořídí bydlení pro sebe a svou rodinu a dokáže tak rodičům přítelkyně, že se o ni i o miminko umí postarat.

Zatím mu plány vycházejí, při castingu, který se konal v době, kdy jeho dcera ještě nebyla na světě, dostal do varu nejen publikum, ale také porotu. "Já si myslím, že vaše budoucí rodina by měla vědět, že jejich dcera nečeká dítě s Romanem Pospíšilem, ale s Romanem Pospíšilem možným vítězem Talentu," řekl Jaro Slávik před tím, než vyřknul ANO.

Šťastný tanečník to okamžitě volal své tehdy ještě těhotné přítelkyni, která ho z důvodu rizikového těhotenství nemohla na casting doprovázet. Samou radostí nemohl ani mluvit.

Porotu ve složení Jaro Slávik, Lucie Bílá a Martin Dejdar nenechal výkon a příbeh Romana chladným. V zákulisí po skončení show o něm ještě několik minut mluvili. Produkce však jejich rozhovor nevystřihla, naopak. Pomůže tento úspěch, který Roman zklidil v prvním kole talentové soutěže, obměkčit rodiče jeho přítelkyně a změní na něj konečně názor?