Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výměna manželek: Přijal otec lesbickou dceru zpátky do rodiny?

14. dubna 2012 | 06:16

VIDEO: Další díl Výměny manželek, další problematická rodina. U Rybářových z Liberce dokonce řešili během natáčení návrat ztracené dcery - lesba Nikola (19) odešla z domova kvůli své sexuální orientaci. Zůstala nakonec s rodinou i navzdory nesmiřitelnému postoji hlavy rodiny Pavla?

Hlásili se do Výměny manželek s tím, že mají tři dcery - Blanku (16), Vendulu (10) a malou Anetku (5). Jenže jak se později ukázalo, nejstarší dcera Nikola před časem z domova utekla. Kvůli své sexuální orientaci! Ale vše pěkně po pořádku.

Poslední korunu dám za cigaretu

Do kapsy mají Rybářovi občas pěkně hluboko, manžel Pavel je skladník, Miluše nezaměstnaná. Ale to nemění nic na tom, že často utrácejí za svou velkou neřest - cigarety. Bez nich skoro nefungují. Klasický příklad závislosti.

"Kromě malých jsme kuřáci všichni," říká bez obalu hlava rodiny Pavel, zatímco si zapaluje i jeho dcera Blanka. Náhradní manželka Štěpánka, zvyklá na čerstvý vzduch na pošumavském venkově, se s tím těžko srovnává: "Pro mě je to nepředstavitelný, aby moje dítě v šestnácti letech kouřilo..."

Celkově pak Štěpánka nevzpomínala na svou exkurzi do liberecké rodiny Rybářových nejlépe. I proto, že jí dokonce v závěru Výměny vypudily rozpory a vši do hotelového azylu. "V rodině, kde jsem byla, se nečte, nemají standardní hygienické návyky, třeba si nečistí zuby před spaním a podobně," vzpomíná Štěpánka na to, jak to u Rybářových (ne)fungovalo.

"Podivná je i finanční situace rodiny, na jejich účty jsou exekuce a vůbec žijí ze dne na den," potvrzuje Štěpánka špatnou finanční situaci rodiny.

Návrat ztracené lesbické dcery

"Nikola nám vzala peníze, které byly určené na nájem, a odešla," shrnul situaci manžel Pavel. Avšak s tím, že by stejně šla buď jeho dcera, nebo on. Velmi těžce se totiž srovnával s přiznáním Nikoly o její sexuální orientaci - jeho dcera je lesba.

Nikola přebývala nějaký čas u prarodičů a během Výměny Pavel nejspíš pod tlakem okolností svolil k tomu, že Nikolu přivezou zpět. "Nikčo, chtěl bych s tebou dnes mluvit, tak na mě počkej doma a neodjížděj," poslal své dceři textovou zprávu. Prarodiče však Nikolu rovnou zanechali v libereckém bytě. Zůstala tam dodnes?

Video se připravuje ...
Zpoveď ztracené lesbické dcery • VIDEO: TV Nova

Jak žijí Rybářovi dnes?

Manželé Rybářovi to nemají celkově snadné. Na chléb a cigarety se těžko vydělává, navíc jim to několikrát zaskřípalo i ve vztahu. Vzali se hned dvakrát, dvakrát se ale rozvedli. Život jako na horské dráze.

Po Výměně manželek jsou prý ale znovu nahoře: "Náš vztah se po Výměně manželek utužil. Manžel si uvědomil, že oporou mu mohou být i děti, a snaží se mi pomáhat," říká dnes Miluše.

Jenže jsou dnes součástí rodiny tři, nebo čtyři děti? "Naše ztracená lesbická dcera už žije s námi, manžel měl problém s její orientací, ale už se s tím smířil," prozrazuje Miluše. "Sice mu to trvalo, ale už je to v pohodě." Nikola má prý nyní stálou partnerku a hlásí se dokonce i na vysokou školu.

U Rybářů se také vyskytly problémy s hygienou, ale Miluše říká, že jsou vyřešené: "Co se týče vší, tak ty po natáčení zmizely." A zároveň se opírá do druhé manželky Štěpánky, která si prý vymýšlí. O filckách zvlášť.

"K těm muňkám: Paní Hanousková nás osočila, že u nás chytla muňky, my se ale všichni holíme, takže by se u nás neudržely, navíc pravidelně celý byt dezinfikuji. Celá rodina Hanouskových je falešná a řeší jenom zvířata. Lidi jdou pro ně stranou." Ani na svůj pobyt na zvířecí farmě tak Miluše Rybářová příliš v dobrém nevzpomíná.

Autor: Jaroslav Šimáček, mivrk