Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Výměna manželek: Jak dnes žije romská rodina Olachových?

9. dubna 2012 | 05:45

VIDEO: Jsou temperamentní rodinou a žijí svým stylem, který jim vyhovuje. Ve třetím dílu letošní Výměny manželek se představila romská rodina Olachových z Chodova u Karlových Varů.

Do Výměny se přihlásili z recese, chtěli ukázat, že v sídlištním 2+1 žijí jako spořádaná rodina. Nezaměstnaná maminka Monika (41) našla díky své početné rodině zaměstnání na plný úvazek - stará se o ně, seč jí síly stačí. Hlava rodiny Jarda (54), ani děti Jára (19), Veronika (15) a Marek (9) si na její servis určitě nemůžou stěžovat. A pokud se něco nestíhá, je v dosahu ještě aktivní tchyně.

Protože spolu ale jsou už 23 let, chtěla Monika zkusit aspoň na chvíli také něco jiného. "Já mam z toho jenom trochu strach, aby se oba dva nezamilovali do jiných partnerů," říkal se smíchem nejstarší potomek, syn Jarda a dodal: "Děti by se pak staly sirotky."

"Jak si zvyknu na tu novou manželku, to nevím," říká na rovinu otec Jarda. "Já bez ní nefunguju," přiznává. "Nespím a mám až chuť se někdy do němoty ožrat." Nezvykl si. S náhradní manželkou Martinou si do oka příliš nepadli, na spory naráželi takřka neustále. A Jarda si dokonce o Martině myslel, že je rasistka. 

To Monika si v druhé rodině počínala o něco lépe, jako trojnásobná matka se ujala i výchovy tříletého Vašíka. "Líbí se mi, že ho učí samostatnosti," ocenil jeho otec. Postupem času však houstla atmosféra i u nich, a tak se aktéři Výměny čím dál tím víc těšili na její konec.

Video se připravuje ...
Manželé Boteovi a Olachovi při závěrečném rozhovoru mezi 8 očima • VIDEO: TV Nova

Jak žijí Olachovi dnes?

Manželky Martina a Romka Monika si do oka vůbec nepadly. Pro Martinu byl pobyt v romské rodině takřka utrpením, navíc těžko snášela výtky od Moniky, která o ní na rovinu prohlásila, že je fiflena. Zároveň si však Monika uvědomovala, že každý žijí trochu rozdílným životem, který souvisí i s jejich kořeny. 

Sama Monika však nějaký velký kulturní šok neprožila: "V náhradní rodině to byla pohoda. Manžel Martiny je klidný chlap a když se něco dělo, tak jsem ho rychle zpacifikovala," říká s úsměvem rázná žena, která ví, že někdy je v domácnosti potřeba zvýšit hlas.

Obě manželky se však v jednom přece jen shodnou. "Vztah s mým mužem je lepší, než před Výměnou," prozradila Monika. "Uvědomili jsme si, že chceme zůstat jen a jen spolu. Ani děti by mě nevyměnily."

Autor: Jaroslav Šimáček, mivrk