Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Výměna manželek: Je o 18 let mladší a nejšťastnější s flaškou, co s ním?

31. března 2012 | 06:09

Bezdětný a o 18 let mladší Josef (30) tráví většinu času v práci, nebo na zahradě s flaškou v ruce. Jeho přítelkyně Bohumila (48), matka od čtyř dětí, však nemůže tenhle koníček vystát a touží po tom, aby od ní stále neutíkal pryč a častěji projevoval svou náklonnost. Láska je však někdy podivná, nevyzpytatelná věc. Držela je dlouho pohromadě. Jak se jim však daří dnes? Jsou stále spolu?

Jako by se ta situace po týdnu opakovala. V minulém díle Výměny manželek se představil pár, kterému to příliš neklapalo z důvodu partnerovy slabosti pro kamarády, nohejbal a pivo. Pořad Výměna manželek se však stal pro manžele Klubalovi z Mělníka terapií, která zabrala. Manžel si začal více všímat rodiny, manželka to oplatila větší mírou tolerance. Dočkal se i další pár, Josef (30) a Bohumila (48) z Krupky u Teplic, podobného happyendu?

Na zahradě šťastnější než s rodinou

I tentokrát hrál ve Výměně manželek svou roli alkohol, konzumovaný však v klídku pečlivě obdělávané zahrady. Od doby, kdy si ji Bohumila Škovirová (48) s partnerem Josefem Vojtou (30) pořídili, se jejich vztah začal řítit do záhuby. Spory o tom, kolik tráví Josef na zahradě času, nebraly konce.

Bohumila tomu už nechtěla nečinně přihlížet a přihlásila svou rodinu do Výměny manželek. "Aby si uvědomil, že mu chybím a že nejsem ta druhá, ale že bych měla být ta první," řekla. Právě oblíbená reality show se měla stát tím impulsem, který opět probudí její vztah k životu.

Jednou mi řekl, že doma hnije

Poněkud pohodlnější Bohumila, pro kterou jsou nejčastějšími sporty "gaučing, ležing a televizing", si však při Výměně zažila pořádně perné chvilky. Dostala se totiž do mladé, aktivní jihlavské rodiny, která žije sportem. Její kolegyně, manželka Monika (25), dělá trenérku fitness, manžel Evžen hrál dříve závodně hokej a dotáhl to až do slovenské extraligy.

Na pořadu dne tak pro Bohunku byly třeba posilovna a spinning, při kterém si dala pořádně do těla. Když se vypořádala i s dalšími rodinnými nástrahami, jako byl nákup do rodinného bistra či výlet s tříletým neposedným šídlem do zoologické zahrady, uvědomila si, že se na svého Pepu a klid domova těší.  I když vztah s ním nebyl vždy ideální. "Jednou mi řekl, že doma hnije a že nechce doma hnít," připomněla si bolavou vzpomínku.

Bohunka však pro partnera zdolala i schody jihlavské věže, aby mu přinesla na památku suvenýr v podobě turistické známky. Zároveň však doufala, že se po jejím návratu situace přece jen zlepší. "Aspoň z něj cítit, že mě má rád a né že bude ode mně utíkat," přála si, aby se Pepa, který na zahradě trávil i dovolenou, probral.

Bez otcovského pudu

I Josef se na svou Bohunku, matku čtyř dětí, od které ho dělí 18 let, těšil. Sám vlastní děti nemá a nebojí se říct, že v sobě nemá ani otcovský pud. Při závěrečném rozhovoru mezi osmi očima i s druhým párem, sportovci Monikou a Evženem, však Josef přiznal: "Došlo mi, že je tam potřeba velká změna u mě."

A Bohumila odhalila: "Před výměnou jsem ti chtěla říct, že se rozejdeme. Chtěla jsem to udělat... ale lásko, neudělám to." V tu chvíli to na šťastný konec vypadalo.

Výměna nás nakopla, ale...

"Výměna nás nakopla, dva až tři měsíce to šlo," vzpomíná dnes na loňské natáčení a události po něm Bohumila (48). "Ale pak se náš vztah začal opět hroutit. Vše se sesypalo," pokračuje.

Rozešli se. Údajně i kvůli Pepovým závislostem - zahradě a především alkoholu. "Ze začátku jsem to tolerovala, ale pak už se to dostalo za hranice únosnosti," říká Bohumila, která zůstala sama s dětmi.

"Snažím se zvyknout si na život bez něj. Učím se žít sama, ale je to dost těžké," říká čtyřnásobná matka, jejíž dvě děti však již nějaký čas žijí s vlastními rodinami mimo domov.

Pepu čas od času vídá, z Krupky se totiž neodstěhoval. V kontaktu však nejsou. "Zpět už bych ho nevzala," tvrdí rozhodně Bohumila. "Nejsem zvědavá na to jeho pivo a podobně," uzavírá Bohumila jednu z bolestných kapitol svého života.