„To je nádhera, to je jemné, to jsou smysly, to je erotika!“ vykřikoval porotce Michal Rabina nad receptem paní Daniely.

Náhražka za sex

„S takovými čokoláčky bych se dokázal mazlit celý večer. Ona je to taková náhražka za sex, že?“ rozplýval se Rabina. Nadšení neskrývala ani Libuše Šmuclerová. „Musím říct, že už jenom zakrojení je rozkoš, to je nádhera! Chci se znovu vdávat, chci tyhle koláčky na svatbu,“ vykřikovala jediná žena v porotě. „Tady houstne sexuální atmosféra,“ konstatoval Pavel Maurer. „Já se sice ženit nechci, ale ta vášeň tam je,“ přiznal poslední z trojlístku porotců.

Život za čokoládu

Mladá maminka Daniela, která pracuje ve službách, by klidně mohla hrát hlavní roli ve filmu Čokoláda. „Miluju pravou čokoládu. Tu skutečně kvalitní,“ zdůraznila Daniela. „Ráda ji zapracovávám do různých receptů. Zkouším, s čím by nejlépe vynikla, střídám rozličné chutě,“ dodala.

Před televizní kamerou není poprvé. Její vášeň pro pečení ji už několikrát přivedla do Receptáře Prima nápadů. A kde bere pro své nápady inspiraci? „Recepty sháním různě,“ prozradila Daniela. „Většinou pátrám po antikvariátech, hledám v časopisech, experimentuju. Pečení je můj největší koníček, vášeň,“ přiznává. Doma má už přes sto kuchařek a stále pošilhává po dalších.

Video
Video se připravuje ...

Porotu dostaly do kolen svatební koláče TV Barrandov

Blesk přináší nejlepší recept z 3. dílu: Svatební koláčky s tvarohem

Suroviny:

Těsto: 270g hladké mouky 30g kakaa 50g hnědého cukru ½ lžičky kypřicího prášku špetka soli, kostka čerstvého droždí 50ml oleje 100ml mléka 20g hořké čokolády 2 lžíce vanilkového rumu 2 žloutky

Náplň: 500g tvarohu 2 lžíce vanilkového pudinku dřeň z 1 vanilkového lusku hrst rozinek namočených v rumu Drobenka: 100g másla 100g hladké mouky 100g moučkového hnědého cukru.

Dále: bílek a máslo na potření moučkový cukr na posypání povidla.

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, kakao, sůl a kypřicí prášek. Vmísíme nastrouhanou čokoládu. Do hrnku nadrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme teplým mlékem. Necháme vzejít kvásek. Poté do něj vyklepneme žloutky a promícháme. Kvásek přidáme k mouce, přilijeme rum, promícháme a přidáme olej. Vypracujeme nelepivé těsto, které necháme vykynout.

V jiné míse rozmícháme tvaroh s cukrem a pudinkem, přidáme dřeň z lusku a rozinky. Nakynuté těsto rozkrájíme na kousky, plníme náplní, dobře uzavřeme do kuličky. Položíme na plech dále od sebe. Zploštíme lžící, do důlku dáme povidla. Potřeme bílkem a zasypeme drobenkou. Necháme krátce nakynout a dáme péct do vyhřáté trouby na horký vzduch o 170 °C, než drobenka zezlátne. Po vytažení potřeme máslem a pocukrujeme.

Fotogalerie
8 fotografií