Lékař Michal Havlíček (46), tvrdí, že pro záchranu Radoslava Brzobohatého udělal vše a v ničem nepochybil. Naopak. Podle něj při příjezdu k Brzobohatého říčanskému domu měl s kolegy ztížené podmínky pro okamžitý zdravotní zásah.

"Přijeli jsme na místo a po zahradě pobíhali psi a skákali po nás. Vůbec bychom tam nemuseli jít, ale pro záchranu pacienta jsme chtěli udělat vše. Ty psy nikdo neuvázal ani se je nesnažil chytit," prozradil Havlíček deníku Aha!

Lékař také přiznal, že spolupráce paní Gregorové směrem k lékařům nebyla ideální. "Paní Gregorová nás napadala, že jsme po ní chtěli kartičku pojištěnce, přitom je to naprosto běžná věc. Navíc mi nechtěla říci, jaké léky její manžel užívá, a to já potřebuji vědět, abych si mohl udělat nějakou představu o pacientovi," řekl Havlíček.

Před odvozem do nemocnice chtěl jít na záchod

Zkušený lékař tvrdí, že Brzobohatý byl při příjezdu záchranné služby ještě při vědomí a dokonce chtěl jít na záchod. "Pan Brzobohatý chtěl jít ještě na záchod, já jsem ovšem jeho rodinu žádal, aby s ním nepřetržitě byli. Kdyby to záleželo na mně, na ten záchod bych ho nepustil. Ihned po příchodu do domu jsem věděl, že na tom pan Brzobohatý není dobře."

Havlíček prozradil, že netuší, co se s Brzobohatým dělo po příjezdu do nemocnice IKEM. "Vím jen to, že se čekalo na Pirka, až dooperuje a teprve pak tam šel. Jestli ho tam někde nechali ležet samotného, tak to dopadlo tak, jak to dopadlo. Pan Pirk nám ale řekl, že jsme s pacientem přijeli pozdě," říká.

Lékař s několikaletou lékařskou praxí přiznal, že případ pana Brzobohatého rozhodně nebyl takový, se kterým by si nevěděl rady. "Takovýchto případů aneurysmu jsem měl už spousty, nějaký čas se tomu už věnuji. Stojím si za tím, že jsem udělal přesně to, co bych udělal znovu," dodal závěrem pro deník Aha! Michal Havlíček.

Fotogalerie
14 fotografií