Pokémon: Detektiv Pikachu je biják natočený podle povedené videohry pro handheld Nintendo 3DS. Ta nebyla typickým RPG jako nejslavnější díly série, ale šlo o klasickou adventuru v tom nejlepším slova smyslu.

Hlavní hrdina Tim hledá svého otce

Film má stejnou zápletku jako videohra. Mladík Tim Goodman přijíždí do Ryme City, kde žijí lidé a pokémoni v harmonii, s jasným cílem. Někdejší neúspěšný trenér roztodivných tvorů chce zjistit, co se stalo s jeho otcem, který je podle všeho mrtvý.

Netrvá dlouho a seznámí se s Pikachuem, jemuž jako jediný rozumí! Společně se snaží zjistit, co se stalo s Timovým otcem, a prožijí jedno dobrodružství za druhým. Film hezky odsýpá, je vtipný a vynalézavý a nikdy nenudí. Pokémoni jsou krásní a roztomilí.

Ústřední hrdina Pikachu je k sežrání. Člověk by ho za to jeho Pika Pika umazlil. Nic tak extrémně ťuťu ňuňu se na filmovém plátně neobjevilo od dob Baby Groota ze Strážců Galaxie vol. 2. Úžasní jsou ale i ostatní pokémoni, kteří se ve filmu objeví.

Všichni pokémoni jsou úžasní

Psyduck, Bulbasaur nebo Charmander – všichni jsou báječní, za což můžou i skvělé triky. Humor je někdy infantilní, jindy situační a vzhledem k tomu, že v originále mluví Pikachua Ryan Reynolds, tak někdy i hanbatý.

To aby se v kině zahihňali i rodiče. Má film, který je rozhodně jednou z nejlepších adaptací videoher všech dob, nějakou stinnou stránku? Digitální finále je přeplácané, ale tak to v dnes v Hollywoodu chodí. Tento biják určitě stojí za to.

P. S. Fanoušci elektronické hudby si jistě všimnou slavného DJe Dipla, který si zahrál sám sebe.

Hodnocení Blesk.cz: 80 %

V kinech od: 9. května 2019

Distributor: Vertical Ent.

Fotogalerie
17 fotografií