Asi za to může těsný korzet, ale jedna z hostesek během zahájení Plesu v Opeře omdlela. Musela přijet sanitka. Do toho před budovou stojí několik desítek demonstrujících aktivistů. "Styďte se!" pokřikovali na přijíždějící společenskou smetánku.

Těhotná Fridrichová poprvé ve společnosti

Mezi prvními celebritami, které na letošní ples dorazily, byly modelka a Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová, moderátorka Gábina Partyšová a Česká Miss 2010 Jitka Válková s přítelem Mirkem Ciprou.

S partnerem Robertem Zárubou se na ples vydala i těhotná Nora Fridrichová. Nejdražší šaty má zatím na sobě patrně Pavlína Němcová, která za svůj kousek utratila 250 tisíc Kč. Mezi hosty nechyběla i hvězda večera, vnučka Charlieho Chaplina Kiera. Večerem provází moderátor Marek Eben.

Fotogalerie
26 fotografií

O 40 minut později přišla modelka Simona Krainová s kamarádem Láďou Novákem. Manžel Karel Vágner je v Laponsku. A proč přišli tak pozdě? "My všude chodíme pozdě. Je důležité chodit včas?" ptal se Novák. "Jsem Simony náhradní manžel," vtipkoval pak. Kamarádí spolu už léta.

Modelka Andrea Verešová přišla o hodinu později. Na sobě měla šaty s nejvyšším rozparkem od Jiřiny Tauchmanové.

Františka Čížková bude nekompromisně hodnotit oslnivou, etiketou tvrdě hlídanou módní show, která k tomuto bálu náleží.

Rudolfinská hostina i speciální plesový ležák

Jako hlavní téma tohoto ročníku si čeští organizátoři zvolili dobu Rudolfa II., českého panovníka a uměleckého mecenáše, ale také milovníka dobrého jídla a pití.

I toho by samozřejmě mělo být na plesu dostatek. Přichystaná je totiž jedinečná rudolfinská hostina. Podávat se budou třeba lehce zauzená kachní prsíčka v medovém zázvoru, grilovaný candát s račí omáčkou, vařený hovězí jazyk, ale také srnčí medailonky se šípkovou omáčkou.

A také samozřejmě dostatečná zásoba kvalitních vín a pro milovníky zlatavého moku i speciální plesový ležák. Chuťovky, inspirované dvorem Rudolfa II., pak budou podávány i v rámci půlnočního rautu.