Zpěvákova rodina prožívala nejhorší den ve svém životě. Vdova Eva (35) se nad hrobem téměř zhroutila a tatínek Ladislav Muk v sobě jen s obtížemi dusil nesmírný žal.

Protože Petr Muk zemřel ve chvíli, kdy se mu chtělo nejvíc žít, rodina se přes veškeré trápení a smutek rozhodla, že pohřeb musí být veselý alespoň v barvách. „Když se s člověkem navždy loučíte, slzy k tomu nepatří,“ razil heslo Petr Muk. Rodina pro něj pořídila bílou rakev, všichni měli v ruce bílou růži a smuteční obřad beze slov provázela jen pohodová hudba, kterou Petr miloval. Pláči se přesto ubránit nedalo.

Fotogalerie
5 fotografií

Eva Muková: Tichá modlitba a tichý pláč

Bez jediného slova, písně, v posvátném tichu, jen s motlidbou kněze dnes pohřbilia v bílé svého manželka vdova Eva. Jako první házela bílou růži na bílou rakev. To už ji musel ale podpírat farář, kterého rodina přivezla z Českých Budějovic. „Dej ti Bůh lehkou zem,“ znělo jako jeden hlas z úst smutečních hostů po spuštění rakve do hrobu.

„Pokaždé, když jsme spolu byli v Krumlově, říkal mi. Až tu jednou nebudu, až se něco stane, chci skončit tady u Vltavy,“ potvrdil včera Blesku Mukův kamarád, zpívající právník z kapely Doktor PP Petr Pečený. Petru Mukovi by se tak poslední cesta určitě líbila. Jeho rozervanou duši připomínala obloha plná mraků, skrz které místy prosvítal obrys slunce. Mukovy písně, které lidem zněly v uších, umocnil zpěv ptáků.

Po konci obřadu zůstala Eva sama u hrobu svého milovaného muže, tiše se modlila a plakala. Nikdo ji nerušil, zůstala sama ve svých myšlenkách.