Hitem letošních vánočních svátků je ztloustlá Angelina, snad proto, že zatímco odkvétání ostatních princezen sledujeme celé roky, Angelina alias Dana Bartůňková pozornosti médií unikala. 

Není na tom nic divného, že dáma, blížící se k šedesátce, už nemá tvář a míry dvacítky, ale standardy jsou nastaveny nemilosrdně a pro ženy, které jsou vidět, jako by jiná role nebyla. Buď princezna, nebo nesmrtelná teta, držící diety, maskující šálkou želví krk a navštěvující plastiky jednu za druhou. Obě variety nakonec sklidí posměch, ale nadváha je prostě evergreen, který zabere vždycky.

I na pány samozřejmě číhají jistá úskalí, ale pokud to nepřehánějí s plastikami, nebarví si vlasy, případně si je nenechávají nastřelovat, většinou zestárnou a zešedivějí způsobem, který nevzbudí příliš pozornosti. Ale ani oni to nemají navždycky, Van Damme se Stallonem už začali a není daleko doba, kdy povolené břicho nebude přijatelné aniv sedmdesáti.

Přešití hrdinové občas působí docela děsivě
Autor: profimedia.cz
Jsou příliš jako my

Proč vlastně publikum dráždí fakt, že i ti, kdo se nám v dětství zdáli být ztělesněným snem, zestárnou? Proč lidé tak rádi vidí, že „ta tak děsně ztloustla a on je celej vrásčitej“? Zlobíme se na zrcadlo, které nám připomíná, že čas míjí, nebo jim přejeme „pád z piedestalu“? Asi kus z obojího a možná taky nejsme zvyklí hledat krásu jinde, než v obecném mustru, ze kterého postupem času vypadne každý.
Média mají svůj díl viny, ale ten nejhlubší důvod je v lidech samotných. Není potřeba se držet diktátu „věčných třicítek“ a naolejovaných sedmdesátníků, když je zdravější dovolit přirozeně zestárnout princeznám… i sobě.