Sexistická prasátka
Češi se rádi bouří proti politické korektnosti, která ovšem, paradoxně, v naší kotlince vlastně ani neexistuje.
Sexistická prasátečka tu jen kvetou, dívčiny s roztaženýma nohama a odhaleným popředím prodávají nátěry i vrtáky, vědkyně jsou stereotypně vyobrazované jako staré vousaté panny v brýlích a i když se policejní sbor dámami jen hemží, společenské vědomí dámy na akčních postech ještě nezohlednilo. Také rozvedení diskutéři stereotypně tvrdí, že je manželka oškubala a neberou na vědomí, že několikatisícový rozdíl v platech zřejmě nevygeneruje z muže bosse a z ženy zlatokopku.  Ženská škube, i kdyby vydělávala víc, takový je prostě světa běh.

Pár bičem klidně, ale za šéfku ji nechci
Testování české populace  z hlediska už se jako spisovatelka věnuju pěkných pár let. Všechny hrdinky jsou drsné, nezávislé, a veskrze feministické… a u čtenářů oblíbené.  Zdá se tedy, že feminismus je u ženy odpustitelný, pokud je pěkná … a pokud je sexuálně aktivní.  Dáma může pérovat své parťáky, přerážet o ně hůl, sekat hlavy, kouřit, plivat, fetovat a nevařit, pokud se svou partou pak skončí v loži.  Předpokládám, že v reálném životě to bude podobné a celý odpor k feminismu skončí, pokud je dotyčná dostatečně atraktivní… nebo pokud z ní jde dost velký strach a to ať už je majitelkou firmy, nebo paní hradu.

Na druhé straně je feminismus vítanou záminkou k šikaně, pokud dáma není ani krásná, ani mocná, ba ani nemá peníze. Jako strategie slabých zkrátka moc nefunguje.

Jsem proti kvótám
… zaklínají se často dámy, které se dostaly „nahoru“. „Schopná žena se prosadí,“ říkají a myslí tím, že ženskou konkurenci nepotřebují. Je dost složité bojovat se všemi těmi chlapy kolem a na nějakou charitu není čas, a navíc, není taktické příliš upozorňovat na feministické názory, protože potom by mohli začít zlobit spojenci z řad kolegů. Zkrátka… každá za sebe, a když už je třeba nějak se prezentovat, je vhodné občas se blýsknout tradičními názory a být za „rozumnou ženskou“, ať už si doopravdy myslíte cokoli.

Hermiona může
Ano, když jste mladá, pěkná a slavná, jde to mnohem líp. Emma Watson se stala tváří feministické kampaně a pánové její fotky rozhodně nepálí. Je dost příznačné, že se v takové problematice angažuje žena, která sama přiznává, že diskriminaci nezažila a v očích veřejnosti určitě nemá, na co si stěžovat. Ty, které si na co stěžovat mají, totiž většinou mlčí v oprávněné obavě, že by jim boj za ženská práva nijak neprospěl.