Když Elliot Rodger v Santa Barbaře postřílel několik lidí, jako „pomstu“ za to, že je ve 22 letech ještě panic. Není ale sám, stačí zabrousit ve vodách internetu a je jasné, že Elliot nebyl ve svém názoru na ženy osamocený.

„Nesnáším ženy,“ píše kdosi, „ bohužel je to tak, po zkušenostech s těmito tvory jsem si k nim vypěstoval takovou averzi, že je opravdu nesnáším. Pokaždé jsem se v jejich jednání hodně zklamal. A, jak to tak kolem sebe pozoruji, přijdou mi všechny stejné. Rozmazlené, naivní, hloupoučké, hulvátské, mluví vulgárně atd. Já se k nim chovám naprosto gentlemansky a oni si toho nikdy neváží. Mají radši, když je nějaký chlap neotesaný jako ony. A netýká se to jen holek z nižších kruhů, ale i z těch vyšších. Tam jsou zase více rozmazlené a namyšlené. Proč už nejsou normální holky, které by si chlapa vážili pro to jaký je a ne protože má prachy, moc nebo hodně dobře vypadá. Teď tu zase uvidím psáno: "Já jsem jiná" nebo "jsi idiot a pohybuješ se ve špatných kruzích" atd. Teď dosti lituji, že jsem heterosexuál. Ženy mě svým chováním odsoudily k nedobrovolnému celibátu.“

Zpověď Elliota Rodgera jako přes kopírák, že?  Těžko věřit, že má někdo takovou smůlu a potkává v životě jen povrchní potvory.  Sociopatie, nezralost… ale taky jistý společenský konsens, který jen pomalu odeznívá.

I Nietzsche měl problémy se ženskými
Citátů o ženách je spousta, a z nich je miminum od žen samotných. Pokud si chce „hater“ posloužit historickými vzory, nemusí hledat dlouho.  S Nietzschem nesáhne vedle a nikdo ho nemůže obvinit z ignoranstsví, jeho vzor byl přece známý filozof.

„Jdeš li k ženám, nezapomeň na bič. Duch ženy je pohyblivý, bouřlivá hladina na mělké vodě. Žena nás učí nenávidět takovou měrou, jakou zapomíná okouzlování.“

Těžko říct, co Nietzscheho k těmto výrokům inspirovalo, možná měl filozof, jak to ostatně často bývá, s okolním světem problémy, možná zažil zklamání, každopádně by mohl být korouhevníkem protiženských „haterů“.
Podobné výroky jsou ovšem vlastní i většině světových náboženství, nejen islámu, jak se my Evropané někdy snažíme tvářit. Starý zákon se s krásnějším pohlavím taky moc nepáře a křesťanství považovalo (a možná ještě považuje, i když už to tolik neroztrubuje) za pošetilou nádobu hříchu. Je to všechno způsobeno lichým předpokladem, že sex je něco, co ženy mají a muži chtějí?

Holky to chtěj taky
I ženy samozřejmě stojí o sex, i ony jsou zklamané, zhrzené, nepřátelské, jen neprodukují a hlavně v minulosti neprodukovaly tolik citátů s knih. Ostatně, i Kladivo na čarodějnice bylo hlavně výtryskem chorobné nenávisti muže k ženám, nenávisti, která spustila hon, trvající několik století.  Nenávist ke komukoli ale není filozofií, ani akceptovatelným životním postojem.  A především, muži a ženy nejsou dva živočišné druhy. Pokud jste schopni pochopit pohnutky vlastního pohlaví, je nanejvýš pravděpodobné, že vaše protějšky uvažují dost podobně… včetně pocitu, že ti druzí jsou někdy pěkní mizerové. I tak je ovšem lépe poslechnout vlastní rozum než rady zhrzených.