Zatímco dcérečka Zemanových, řečená Kate, je mediálně aktivní suverénka, její máti proslula hlavně nepadnoucím oblečením a akcemi typu „Losos a násos“. Přitom by jí vlastně měl patřit status „opečovávané kočičky“, protože pro svého manžela je při jednadvacetiletém věkovém rozdílu nefalšovaným zajdou.

Má to na háku?
I žena nepříliš marnivá by s rozpočtem na reprezentaci zajásala a pustila se do nákupů. Možná to udělala i paní Ivana a měla výjimečně smolnou ruku, možná jí prostě v její roli není příjemně a je to poznat i na venek a možná to s Milošem prostě nemá lehké. Dost pravděpodobně nemá, ale ani to neomluví otřesné baleríny v postoji spatném. Navíc jako první dáma ani nemůže doufat, že si její „nenálady“ nikdo nevšimne a na státní návštěvě unikne pozornosti.

Jestli v Ivaně někde kousek parádivosti a střípek koketnosti dřímá, měla by ho urychleně vzbudit, protože její image smutné tety z maloměsta není jen její vizitkou, ale taky zprávou, kterou o Češkách podává „městu i světu“.

Primadony
Jestliže Olga Havlová byla ženou „půtkami taženou“, Dáša Veškrnová – Havlová prostě herečkou a Livie Klausová v mnohém „železnou lady“, Ivana Zemanová  zapadá, působí jako přívažek svého muže a dcery (ostatně, Kateřina by mamince možná měla trochu promluvit do duše a z moci rodinného příslušníka jí aspoň zabavit baleríny), nenápadný stín, který nevzbuzuje emoce, bohužel, ani sympatie a „ženy z lidu“ můžou celkem právem říct, že takhle se na návštěvu nezvedou ani bez reprezentačního rozpočtu.
Možná si Ivana své místo „ve světle reflektorů nevybrala“, image oběti nikdy nemůže fungovat dlouho, nakonec otráví a znudí.

Submisivní, nebo rezignovaná
Češky jsou obecně považované za samostatné ženské „od rány“, ale Ivanu možná Miloš doma drtí bonmoty natolik, že jí ani mediální kartáč, který dostává za styling, jí už nerozhodí a nemotivuje ke zlepšení. Co bouchnout do stolu, až panák becherovky nadskočí?

Takže pro Ivanu (a všechny jí podobné): Půjde to líp, když si rozpomenete, že jste ženské a začnete se bavit. A důležitá rada, baleríny si k sukni ke kolenům mohou dovolit jen ty opravdu vysoké a štíhlé.