Nazývat Agátu renesanční bytostí by bylo až bizarní. I když její profil na webu Osobnosti cz. tomu nahrává. Je tu prezentovaná jako modelka, návrhářka, moderátorka plus podnikatelka, jež vystudovala Střední odbornou školu umění a managementu, poté obor tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě. A taky se před osmi lety stala druhou vicemiss ČR.

 

Ten, kdo Agátin mediální obraz nezná, jistě musí nad takovým profilem v Osobnostech cz. zpozornit. Do kolonky oněch renesanční typů ji zařadit. Jenže, jak známo, konstatování je jedna věc, realita druhá. I když ve výčtu profesí neklamete. Občas se po molu projdete, v kýčovitých kalendářích pózujete, provinčními akcemi slovem provázíte a mikrofon na večírcích držíte.

Profesi návrhářky pak dostojíte tím, že si někde necháte šít laciné modýlky kopírující zažité uniformní hity ulice. Ty pak osobně zabalíte a z pošty odešlete zájemcům. I tak může podnikání vypadat.

Eso jménem průměrnost

Agáta coby modelka patří k horšímu průměru. Chybí jí jedinečnost a jedním naučeným (rádoby erotickým) výrazem s našpulenými rty díru do světa udělat nemohla. V roli moderátorky rovněž neoslňuje. Jen dokazuje, že tuhle branži může dělat kdokoli – paničkami v showbyznysu etablovaných mužů počínaje, zoufalci z prvních řad VyVolených konče. A za návrhářku Agátu Prachařovou považovat nelze. Hadříky, jež produkuje a v o sekci scondhand rozhojněném e-shopu Agáta Fashion doporučuje, jsou opět kopií stádního průměru.

Všechny tyto momenty zřejmě - ať už vědomě či podvědomě – nahrály obrazu kontroverzní pařmenky, na níž Agáta popularitu před lety postavila. Nejspíš pochopila, že jako druhá vicemiss ČR i přes bonus, že je dcerou známé herečky, brzy zapadne. Bulvární excesy rebelky Agáty byly sice mnohdy upocené, na dřeň nešly, ale na malý český rybník stačily. Později jako matka sice na plynu příhodně ubrala, nicméně kontroverzní image si ohlídala. I na svatbě s hercem, muzikantem a moderátorem Jakubem Prachařem, jenž, na rozdíl od manželky, svými kvalitami vyjmenovaným profesím dostojí.

Osmadvacetiletá Agáta je zkrátka ikonou průměrnosti, kterou díky vysokému (ať faktickému či předstíranému) sebevědomí dokáže drze zúročit. Jinak by těžko mohla na svém e-shopu proklamovat: Už vás nebaví nosit módu, co mají všichni? Potkávat spolužačky, kolegyně ve stejným tričku? Nemáte co na sebe? Tak vítejte na mém novém e-shopu. Můžete si tady koupit nové i nošené oblečení nebo si jen něco půjčit na akci.
Vše navrhuji, vyřizuji a posílám já - Agáta Hanychová.
Kdo Agáta Fashion nosí, všechny VIPky pěkně zkosí!

Rakve, biče, olejovky

Agata Fashion produkuje (cituji z prezentace) šaty, sukně, kalhoty, kraťasy, spodní prádlo, plavky, doplňky. Secondhand, kabelky, bundy. Rovněž slevy. Nyní jsou padesátiprocentní! Už tento výčet naznačuje, jaká asi paní Prachařová návrhářka je.

Tohle je nabídka hodná pouti, vesnického konzumu, chce se podotknout. Koloniálu, kde koupíte hrábě, svíčky, mouku, bermudy… Nyní i čepice Jakuba a Agáty – stádní repliky zavedených pokrývek hlavy v tzv. hobo stylu, jenž se před pár sezónami masově uchytil. „Mrkni na www.jacepice.cz,“ doporučuje Prachařová…

„Ona je dost dryjáčnicky nevkusná, ale vliv na holky z ulice má,“ prohlásil nad snímky Agáty z party, které jsem pro tento módní profil stahovala, můj šestatřicetiletý syn. Měl pravdu, ulice lidové Agátě rozumí. S její průměrností, lacinými efekty souzní, protože na ně většinovým vkusem a prostředky dosáhne. A Agáta Prachařová holky svým byznysem s módou včetně vlastních kreací ujišťuje, že to dělají dobře. Že se nemýlí.

Fotogalerie
5 fotografií