Chýlková, která na DAMU studovala ve stejném ročníku jako neméně úspěšná Cibulková, Holubová, vynikající Roden, oslovuje na divadle, před kamerou a výborně si střihne i muzikál. V módě to už ale taková sláva není. V ní jako řada jiných českých hereček tíhne k ležérní, rádoby kreativní eleganci, jež se ve výsledku mnohdy potácí mezi nadčasovostí a vyčpělostí trendů za účasti jisté (více či méně zdařilé) snahy o originalitu.

Držitelka Českého lva a také Velké zlaté ceny z TV festivalu v Cannes má ale výhodu, kterou jiné její kolegyně v oblékání postrádají. Tou je vysoká a štíhlá postava, na níž styling vždycky lépe vyzní. Navíc patří k ženám, jež léty (na rozdíl od klasicky líbivých panenek) na půvabu tolik neztrácí. Na svůj věk vypadá skvěle, stále má v sobě něco z hubené, nohaté a přitažlivě nemotorné holky. Těžko by někdo hádal, že jí za pár dnů bude koncem září padesát.

Největší předností Ivany Chýlkové je pak přirozená nenucenost, s jakou šaty nosí, a velká dávka neuchopitelné osobitosti, jež odvádí od stylistických chyb, někdy sporné kombinace svršků a doplňků pozornost. Tento dar od pánaboha mnohdy funguje lépe než znalost módních trendů a teoreticky bezchybné, úporně vyladěné kreace bez šťávy jedinečnosti.

Fotogalerie
5 fotografií