Zesnulého herce našla v bytě na zemi manželka Jaroslava Tvrzníková. Martin Štěpánek si prostřelil hlavu střelnou zbraní. "Štěpánka našla manželka a ihned volala záchranku," řekl Blesk.cz svědek tragédie. Lékaři už bohužel jen konstatovali Štěpánkovu smrt. Takhle tragicky skončil život slavného a oblíbeného herce. V posledních měsících svého života bojoval se zákeřnou nemocí - rakovinou, která ho nejspíše dohnala k tak zoufalému činu. Navíc před osmi lety bojoval i se závislostí na alkoholu, to jeho zdraví také poznamenalo. Jak vše začalo?

Když v roce 2002 skončilo vysílání rádia Svobodná Evropa, Štěpánek byl bez práce. Občas tak režíroval nebo dostal sem tam nějakou roli do filmu a seriálu. V této době se mu zřejmě alkohol začínal vymykat kontrole. Měl spoustu času, takže se mohl bavit každý večer, protože pravidelnou pracovní dobu herec neměl. Postupně se však jeho večerní dýchánky staly pravidlem a to už se manželce přestalo líbit.

Fotogalerie
2 fotografie

Manželka Jaroslava nejdříve vše přehlížela. Ze začátku si nepřipouštěla, že by její manžel měl nějaké problémy s pitím. Ano, pil rád a hodně, ale roli vzorného manžela a otce stále zvládal, pak ale nastal zlom a Štěpánek se musel jít léčit ze závislosti. Z manžela a táty se stal opilec navíc mu nezřízené pití ničilo zdraví.

Když měl v sobě alkohol, byl půvabný

Martin Štěpánek se šel léčit ze závislosti na alkoholu, kvůli strachu, že ztratí rodinu.
Autor: ČTK

"Ze začátku jsem to snášela velmi dobře, on byl půvabnej, když měl ten alkohol v sobě,

byl vtipnej, on je herec, bavil se večer s kamarády, bylo to spontánní veselí, ale když to začalo škodit jeho zdraví, pak jsem to pochopitelně snášela hůř," promluvila o manželově neduhu paní Jaroslava.

Pil jsem z radosti, ne z depresí

Komu by se mohlo zdát, že herec trpěl nějakými depresemi, byl na omylu. Práci si vždy nějakou našel, i když rádio bylo jeho život, měl ho rád a denně jej poslouchal. Konec práce tak mohl nastartovat jeho pití ve větším měřítku, ale Štěpánek tvrdil, že nepil z lítosti, nebo nějakých duševních pádů, ale z radosti!

"Vždy jsem pil jen z radosti, ne z duševních propastí. Z alkoholu jsem se léčil kvůli strachu o rodinu, že o ni přijdu. Od té doby jsem se hodně dlouho nedotkl alkoholu," uzavřel svou zpověď herec Martin Štěpánek.