Podle zprávy serveru TMZ.com v ní Jackson neuvedl místo svého posledního odpočinku. To zatím nezveřejnila ani Jacksonova rodina.

Co se týká Jacksonova majetku, tak by měl být celý převeden do svěřeneckého fondu rodiny Michaela Jacksona. Majetek má zabezpečit Michaelovy děti a matku. Částečně bude také věnován na charitativní účely. Co přesně rodina získá, nebylo v poslední vůli zahrnuto.

Zpěvák dále ve své poslední vuli žádá matku Katherine (79), aby se stala poručníkem jeho tří dětí. Jackson také uvedl, že pokud jeho matka zemře dříve než on, nebo pokud by nebyla schopná roli opatrovníka vykonávat, v tom případě by se dle závěti opatrovníkem jeho tří dětí stala zpěvačka Diana Ross.

Poslední vůle, kterou v plném znění zveřejnil server TMZ.com a již si můžete v originále ZDE prohlédnout, deklaruje, že Jackson není ženatý.

Zpěvák jmenoval Johny Branca, Johna McClaina a Barryho Siegela spoluvykonavateli jeho vůle. Branca byl Jacksonův právník, McClain právně zařizoval věci ohledně hudby a autorských práv a Siegel byl Jacksonův účetní, v roce 2003 však rezignoval na pozici vykonavatele.

Poslední vůli Jackson sepsal 7. července 2002 v Los Angeles.

Branca a McClain záhy po otevření závěti vydali následující prohlášení: „Tou nejdůležitější částí Michaelovy závěti je jeho neochvějné přání, aby se jeho matka Katherine stala zákonným zástupcem jeho tří dětí.“