Podle královských expertů se americkým fanouškům nelíbí, že Meghan nenajde u královské rodiny žádného zastání. V britských médiích má totiž pověst marnotratné a hádavé fúrie. 

Jsou sice nadšení z toho, že se Meghan stala součástí královské rodiny, kterou si zamilovali od doby, kdy se princeznou stala Diana (†36), manželka prince Charlese (70). Nyní ale nemůžou přenést přes srdce to, že se nikdo z královské rodiny proti negativní pověsti vévodkyně nepostaví čelem a nevyvrátí ji. 

„Američané milují královskou rodinu od doby, co se v ní objevila Diana. Na Meghan jsou neskutečně pyšní, protože to je vlastně jedna z nich. Nicméně mnoho fanoušků má pocit, že královská rodina nevynakládá žádnou snahu k tomu, aby Meghan ochránila před negativní kritikou,“ prozradila v rozhovoru pro Yahoo královská expertka Victoria Arbiterová. 

Podle ní Američané nedokážou pochopit strategii královské rodiny, která je „k ničemu se nevyjadřovat“. „Mají pocit, že se na Meghan útočí, a cítí, že by se měl někdo ke kritice vyjádřit a vévodkyně se zastat,“ říká Arbiterová.

Zároveň ale sama dodává, že si nedokáže představit například prince Charlese veřejně vystoupit a Meghan obhajovat. To by podle ní na kritice spíše jen přidalo. Mnozí přátelé vévodkyně, na rozdíl od královské rodiny, se nebojí za Meghan veřejně postavit.

„Já jsem ani nevěděla, že se o ní píše negativně. Kdykoliv vidím její jméno u nějakého článku, tak to prostě nečtu. Nemůže mi být lepší kamarádkou. Ať mám dobrý den, ať mám špatný den, vždycky je tu pro mě,“ zastávala se před pár dny na Wimbledonu vévodkyně se špatnou pověstí její kamarádka, tenistka Serena Williamsová (37)

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

Fotogalerie
173 fotografií