+++ Vévodkyně Meghan Markleová porodila chlapce v 5:26 hod., Harry byl u porodu.

+++ Chlapeček váží 3,26 kg, jméno ještě nebylo odtajněno.

+++ „Byl to úchvatný zážitek, až za hranicí chápání,“ řekl viditelně dojatý Harry po porodu.

Porod vévodkyně Meghan: Tajnosti do poslední chvíle!

Filtr: Vše Důležité Foto Video Sociální sítě

Refresh

Datum:

6. 5. 2019

 

22:00

6. 5. 2019

Vážení diváci, děkujeme, že jste s námi sledovali online přenos týkající se porodu vévodkyně Meghan a narození jejího prvního potomka s princem Harrym. Další informace přineseme na Blesk.cz. zase zítra. Na shledanou a dobrou noc.

 
 
 
21:55
6. 5. 2019

„Myslím, že bude skvělý, umí to neuvěřitelně s lidmi, je kompletně přirozený a nenucený. S kýmkoliv přijde do kontaktu, tak je velmi uvolněný, přirozený, šarmantní a má velký smysl pro humor. Myslím, že to bude skvělý otec,“ myslí si Dominic Reid, který s Harrym spolupracuje na hrách Invictus Games.

 
21:42
6. 5. 2019

Co se týče vzhledu malého princátka, budeme si muset asi ještě nějakou dobu počkat. Už teď ovšem mají někteří lidé své teorie. Dr. D’Lynn Waldron, který se specializuje na předpovídání toho, jak budou vypadat děti známých dvojic, již v minulosti vytvořil portrét, na kterém zobrazil syna prince Harryho s vévodkyní Meghan. Použil oči královny, Meghaniny rysy a tvář obličeje a barvu vlasů Harryho.

 
21:27
6. 5. 2019

O tom, co v životě syn Meghan a Harryho dokáže, zatím nic nevíme. Každopádně odkaz už po sobě i tak zanechal. Jak je to možné? „Tenhle malý chlapík už se zasloužil o pomoc stovkám miminek a dětí, jelikož lidé štědře darují peníze a dárečky nám,“ uvedla na twitteru charitativní společnost Little Village, kterou jako jednu z několika charit doporučili vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Ti si totiž nepřáli, aby lidé zasílali drobné dárky k narození jim, ale raději věnovali na počest miminka peníze na charitu. A povedlo se!

 
21:00
6. 5. 2019

Babičku Dianu (†36) nikdy nepozná... Vzhledem k tomu, že William o své zesnulé matce se svými potomky často mluví, učiní tak asi i Harry. Podle některých odborníků by ale Diana byla dost nepraktická babička! 

„Byla by to babička z noční můry – naprostá katastrofa. Hrozně moc by ty děti milovala, ale bylo by to děsné. Přicházela by a odcházela, možná v době koupání, protože tam by se jí líbila ta scéna – bublinky všude, voda všude… A pak by odešla,“ vtipkoval dokonce dřív William. Pravdu už se ale nikdy nedozvíme.

 
20:48
6. 5. 2019

„Kanada se přidává k celému světu v oslavách nového přírůstku do královské rodiny. Gratulujeme, princi Harry a Meghan! Užívejte si každou minutu vašeho šťastného času jako nová tříčlenná rodina,“ napsal na twitter kanadský premiér Justin Trudeau. Vzhledem k tomu, že Meghan v Kanadě nějakou dobu i žila, je to pro něj jistě ještě o něco větší radost.

 
20:30
6. 5. 2019

Zatímco v případě dřívějších porodů v královské rodině se veřejnost některé detaily dozvěděla, tentokrát čeká marně. A tak jsou fanoušci královské rodiny dost zklamaní a dožadují se odpovědí. Nejvíc by je zajímalo především to, kollik hodin vlastně Meghan rodila a kteří členové královské rodiny už novorozence navštívili a viděli na vlastní oči.

 
20:18
6. 5. 2019

Je nepravděpodobné, že syn Harryho a Meghan bude hned po narození princem. Tento titul ale pravděpodobně získá po smrti královny Alžběty II., respektive na něj coby sedmý následník získá nárok. Po narození se ale bude zřejmě moci pyšnit titulem vévody z Dumbartonu, což byl doposud titul jeho otce Harryho.

 
20:07
6. 5. 2019

Na představitelku Rachel v seriálu Kravaťáci (Suits) myslí i její někdejší kolegové. Meghan popřáli společně na bitteru. „Celá rodina Suits posílá své gratulace vévodovi a vévodkyni ze Sussexu, princi Harrymu a Meghan Markleové, k narození jejich chlapečka!“ Fanoušci seriálu už dokonce vymýšlejí variace na známé hlášky a vyrábí bodýčka pro královské miminko.

 
20:00
6. 5. 2019

„Jsou to skvělé zprávy. Harry a Meghan budou skvělí rodiče. Oba jsou nohama na zemi a pozorní,“ radují se z narození miminka i obyčejní lidé včetně Jo Wigginsové, která byla i na královské svatbě. Nyní tak samozřejmě čeká ve Windsoru i se svou malou dcerou a oslavuje radostnou událost jako zbytek Británie.

 
19:50
6. 5. 2019

Harry si miminka moc neužiije. Jak bylo oznámeno již na konci minulého pracovního týdne, princ Harry se již ve čtvrtek 9. května vydá na cestu do Nizozemska, kde v Haagu pomůže zahájit další ročník her Invictus Games, které sám kdysi inicioval. Bude tak muset opustit choť po porodu i novorozeného synka. Naštěstí se brzy vrátí. Dnes bylo potvrzeno, že na cestu se skutečně vydá. Princ je nyní ale jistě rád, že půlka zahraniční cesty byla zrušena a on ve středu 8. května nenavštíví Amsterdam a bude tak moci strávit nějaký ten čas s rodinou.

 
19:37
6. 5. 2019

Dokonce už i nevlastní sestra vévodkyně Meghan Samantha Markleová sestře poslala vzkaz. „Všechno, co se mezi námi stalo během minulého roku, tímhle zmizelo. Chci, aby byla Meghan šťastná a klidná a měla mír v duši. Všichni musíme být pozitivní,“ uvedla pro The Sun a přiznala, že radostnou novinku se dozvěděla v SMS zprávě od svého otce Thomase.

Byla to ale právě Samantha, která je navíc upoutaná na invalidní vozík, kdo proti vévodkyni loni nejvíc zbrojil. Řekla o ní dost nepěkných věcí a snažila se ji i citově vydírat, aby získala pozvání na královskou svatbu. Dost se podepsala i na narušení Meghaniných vztahů s otcem. Že by se teď schylovalo na lepší časy a rodinné smíření?

 
19:22
6. 5. 2019

Zatím ticho od Kate a Williama! Co za tím vězí? Mnohé celebrity i osobnosti z politiky se již k porodu vyjádřily prostřednictvím sociálních sítí a zaslaly gratulace. Ovšem Harryho bratr s chotí se zatím k této řadě gratulantů oficiálně nepřipojil. I když na twitteru sdíleli oficiální oznámení a na isntagramu dali příspěvku Meghan »like«, sami Kate a William nic nenapsali. Dávají tak zavdat spekulacím, že je to kvůli jejich špatným vztahům s Meghan. Ona ale jejich dcerce Charlotte na instagramu k narozeninám popřála... I když dostala vynadáno, že nepoužila titul princezna.

 
19:04
6. 5. 2019

„Židovská tradice nám připomíná, že narození každého dítěte je připomínka, že Bůh s námi ještě neskončil. Stále je naděje. Gratulace vévodovi a vévodkyni ze Sussexu a modlím se za požehnání pro ně a jejich dítě,“ napsal na twitteru také biskup Michael Curry, jehož emotivní přednes na svatbě Harryho a Meghan ho loni v květnu dost proslavil.

 
18:43
6. 5. 2019

„Ačkoliv nebylo žádné formální oznámení z Buckinghamského paláce, má se za to, že Meghan skutečně porodila doma ve Frogmore Cottage, kde dvojice žije,“ uvedl pro Daily Mirror odborník na královskou rodinu Russell Myers.

„Domácí porod byl pro Meghan velmi důležitý, ale jelikož přenášela, tak tam vznikly obavy, že porod bude muset být uměle vyvolán, což by znamenalo, že by určitě musela do nemocnice,“ dodal a skutečně – spekulovalo se, že brunetka musela být hospitalizována ve Frimley Park Hospital. Ovšem podle všeho šlo nakonec vše podle původního plánu a vévodkyně může být spokojená.

 
18:34
6. 5. 2019

Na oficiálním instagramovém účtu vévody a vévodkyně ze Sussexu se po oficiálním oznámení objevilo i video s prvními slovy prince Harryho. „Její královské výsosti vám děkují za podporu a milá slova během tohoto výjimečně radostného období v jejich životech, kdy vítají na světě jejich chlapečka,“ stálo u záběrů.

 
18:23
6. 5. 2019

„Gratuluji, Meghan a Harry! Barack a já jsme tak nadšeni za vás oba a už se nemůžeme dočkat, až se s ním uvidíme,“ zareagovala na narození královského přírůstku také někdejší americká první dáma Michelle Obamová na twitteru. S ní a jejím mužem má ostatně princ Harry velmi dobré vztahy. To samé už se nedá říct o jeho vztahu k současnému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi.

 
6. 5. 2019

Své bývalé kolegyni ze seriálu Kravaťáci (Suits) pogratuloval veřejně také herec Patrick Adams. „Právě jsem zaslechl, že svět ztěžkl o 3,26 kila. Spousty lásky pro něj a jeho neuvěřitelné rodiče. Sám jsem se z první ruky před sedmi měsíci naučil, jak je transformační stát se rodičem. Nemohl bych být za Meghan a Harryho šťastnější, právě začíná jejich dobrodružství,“ napsal na twitteru a vtipkoval, že by rád, aby si jeho děti jednou s novým kamarádem mohli naplánovat hrací den.

 
18:52
6. 5. 2019

A další tradice splněna - Ppřed Buckinghamským palácem se objevila slavnostní vývěska se zlatým rámováním , na níž stálo oficiální oznámení přírůstku do rodiny. „Královna a královská rodina se těší ze zprávy, že její královská výsost vévodkyně ze Sussexu dnes v 5:26 ráno (britského času – pozn.red.) v pořádku porodila syna. Její královská výsost i dítě jsou oba v pořádku,“ zaznělo v textu. 

 
17:49
6. 5. 2019

Svou radost z narození člena rozvětveného rodinného klanu veřejně sdílel také bratr zesnulé princezny Diany (†36), Charles Spencer. „Opravdu velmi krásné zprávy – moc, moc gratulací,“ vzkázal Harrymu a Meghan a vtipně dodal: „Dobře, že mám v rodině dalšího Býka,“ narážel na astrologické znamení miminka. Sám je narozen na konci května, a tak je sám Býk.

Charles Spencer@cspencer1508
 
 

Really very lovely news today - many, many, congratulations! (Good to have another Taurean in the family....)

 
17:35
6. 5. 2019

Ačkoliv to vypadalo, že Meghan a Harry porušují veškeré tradice královské rodiny, není to tak úplně pravda. Nevynechali totiž jednu tradici vyloženě prověřenou časem, skoro by se chtělo říct - zastaralou. Narození jejich dítěte oznamoval v ulicích totiž i tradiční 'trubadür'. „Je to kluk," volal. Tentokrát ale znělo jeho oznámení trochu jinak než obvykle. „Bůh žehnej Americe a Bůh ochraňuj královnu," zmínil i původ novopečené matky Meghan.

 
17:10
6. 5. 2019

Sice mají své rodinné spory, přesto se k porodu dcery vyjádřil i otec Meghan, Thomas Markle. „Mám radost, že matka i dítě jsou v pořádku,“ cituje ho britský Mirror. „Jsem pyšný, že se můj nový vnuk narodil do britské královské rodiny a jsem si jistý, že až vyroste, bude sloužit koruně a lidem Británie s úctou, důstojností a se ctí,“ rozplýval se novopečený dědeček.

„Bože, požehnej dítěti a přeji mu zdraví a štěstí,“ vyjádřil se a nezapomněl samozřejmě ani na svou dceru. „A gratulace mé krásné dceři, vévodkyni Meghan i princi Harrymu a Bůh ochraňuj královnu.“ Jeho slova ovšem působí dost zvláštně, vzhledem k tomu, že v minulosti nenechal na Meghan a zbytku královské rodiny nit suchou. Kvůli svým drsným výrokům a rozhovorům do médií tak pravděpodobně vnoučka ani nikdy naživo neuvidí.

 
17:04
6. 5. 2019

Porušil protokol?! „Takže všichni noví tatínci vypadali pyšně, ale Harry porušil královskou tradici tím, že promluvil ležérně a tiše tím, že oznámil narození svého prvního dítěte a použil při tom řeč těla, která otevřeně ukazuje jeho pýchu, radost a nadšení," okomentovala první slova prince Harryho po porodu odbornice na gesta a řeč těla Judi James pro britský Mirror.

 
16:57
6. 5. 2019

Radost z přírůstku do královské rodiny má samozřejmě celý britský národ. Lidé už tak dokonce vyšli do ulic Windsoru, kde bujaře oslavují. Vzniklo samozřejmě i spousta suvenýrů s tématikou miminka Harryho a Meghan.

 
16:40
6. 5. 2019

Nebude to princ! Zatímco děti Williama a Kate se mohou pyšnit tituly princ a princezna, jejich novorozený bratránek taková privilegia mít nebude. Podle britských médií pravděpodobně dítě nedostane titul prince a zatím není ani jisté, zda bude mít vůbec nějaký titul. Přece jen je sedmým v pořadí na trůn. Navíc záleží i na tom, co si budou přát jeho rodiče a samozřejmě samotná královna Alžběta II.

 

 

 

 
16:39
6. 5. 2019

Jak je již v Británii zvykem, všichni se jako o závod sází o to, jak to s miminkem dopadne. Zajímá je nejen datum a čas porodu, ale samozřejmě i pohlaví. To vše je již jasné. Zatím se pouze neví, jaké jméno chlapeček od rodičů dostane. Ostatně, jak nastínil princ Harry, nejsou si tím zatím jisti ani oni sami. Sázkaři počítají nejvíce s velmi tradičními jmény – Jamesem a Alexanderem. Na třetí pozici nyní klesl Arthur, tedy jméno, které nejvíce hádali v případě třetího potomka vévodkyně Kate a prince Williama (ten dostal nakonec jméno Louis). Svého syna tak už ale pojmenovala Pippa Middletonová.

„U Arthura je teď kurz 6/1 a další stejně tradiční jména Edward a Oliver, kde je kurz 12/1,“ uvedla pro britský Mirror mluvčí významné sázkové kanceláře Katie Baylis.

 
16:30
6. 5. 2019

„Gratuluji vévodovi a vévodkyni ze Sussexu k narození jejich chlapce. Ať Bůh tuto novou rodinu požehná a dá jim lásku, zdraví a štěstí,“ napsal na twitteru také arcibiskup canterburský Justin Whelby, který královský pár loni oddával. 

 
16:26
6. 5. 2019

Vévodkyně Meghan se postavila proti obvyklým zvyklostem britské královské rodiny, když se rozhodla, že nechce rodit stejně jako její švagrová Kate či zesnulá tchyně Diana v prominentním křídle Lindo Wing v St. Mary's Hospital. Navíc odmítla veřejné pózování s miminkem jen pár hodin po porodu, jaké musely obě ženy absolvovat. Proto se také spekulovalo, kdy vůbec miminko ukáže. Podle slov prince Harryho to vypadá, že dítě ukážou během následujících dvou dnů. Není jasné, zda Meghan doopravdy nakonec rodila doma ve Frogmore Cottage, jak si přála, ale zdá se, že ano. Už jen vzhledem k tomu, že princ i její matka mohou být už nyní po jejím boku.

 
6. 5. 2019

Syn prince Harryho a vévodkyně Meghan, někdejší americké herečky Meghan Markleové, se narodil 6. května. Narozeniny tak bude slavit ve stejný den jako někdejší premiér Velké Británie Tony Blair či americký herec a lamač ženských srdcí George Clooney. Ten byl ostatně i s chotí Amal na veselce Meghan a Harryho loni v květnu.

 
16:15
6. 5. 2019

„Gratulace vévodovi a vévodkyni ze Sussexu k narození jejich chlapečka. Přeji vám všem jen to nejlepší,“ poblahopřála prostřednictvím twitteru známému páru premiérka Spojeného království Theresa Mayová.

 
16:10
6. 5. 2019

„Nebyl jsem u mnoha porodů, tohle je určitě můj první porod – bylo to úžasné, absolutně neuvěřitelné, a jak jsem řekl, jsem nesmírně hrdý na svou ženu. Tak jako to říká každý otec a partner, miminko je absolutně krásné a tahle malá věc je k zulíbání a jsem šťastný jako blecha,“ dodal novopečený otec Harry a na závěr všem ještě jednou poděkoval.

 
16:09
6. 5. 2019

„Stále přemýšlíme nad jmény, ale ano, děťátko si dalo na čas, takže jsme měli trochu víc času na to myslet – to je další krok. Budeme schopní se s vámi sejít během dvou dnů, jak bylo plánováno- Budeme schopní to s vámi sdílet jako s rodinou, aby každý mohl vidět miminko,“ svěřil se princ Harry, který viditelně oplýval nadšením.

 
16:08
6. 5. 2019

„Jsem nadšený, že mohu oznámit, že Meghan a já máme chlapečka, narodil se dnes ráno a je to zdravý kluk. Matce i dítěti se oběma daří neuvěřitelně dobře. Bylo to úchvatný zážitek. Nikdy jsem si nedokázal představit, je to až za hranici chápání. Jsme oba absolutně nadšení a tak moc vděční za lásku a podporu od všech. Bylo to skvělé, a tak jsme to chtěli se všemi sdílet,“ uvedl princ Harry v krátkém rozhovoru s novináři a dokonce už naznačil, jestli mají vymyšlené jméno a kdy princátko uvidíme.

 
15:55
6. 5. 2019

„Její královská výsost vévodkyně ze Sussexu porodila syna v 5:26. Miminko váží 3,26 kila. Vévoda ze Sussexu byl přítomný u porodu. Královna, vévoda z Edinburghu, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu, vévoda a vévodkyně z Cambridge, Lady Jane Fellowesová, Lady Sarah McCorquodaleová a vévoda Spencera byli informováni a jsou nadšeni z těchto zpráv,“ zaznělo v oficiálním prohlášení královské rodiny.  

„Matka vévodkyně, Doria Raglandová, je radostí bez sebe z narození jejího prvního vnoučete. Je s její královskou výsostí ve Frogmore Cottage. Její královská výsost a dítě jsou oba v pořádku,“ dodala královská rodina.

 
15:50
6. 5. 2019

Vévodkyně ze Sussexu porodila v 5:26 ráno britského času. Podle zpravodaje Sky News je už s Meghan i její matka Doria.

 
15:48
6. 5. 2019

„Tahle maličká věc je absolutně k zulíbání,“ zaradoval se novopečený otec, princ Harry. Oznámil také, že jeho ženě i miminku se vede dobře.

 
15:44
6. 5. 2019

„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit, že královské výsosti vévoda a vévodkyně ze Sussexu přivítali své prvorozené dítě na svět brzy ráno 6. května 2019. Syn jejích výsostí váží 7 liber a 3 unce (3,26 kila). Vévodkyně a miminko jsou oba zdraví a dvojice děkuje členům veřejnosti za jejich nadšení a podporu během velmi zvláštního období v jejich životech. Více detailů v příštích dnech," objevilo se na oficiálním instagramu Meghan a Harryho.

 
6. 5. 2019

Vévodkyně Meghan přivedla na svět chlapce!

 
15:37
6. 5. 2019

Ať už se narodí děvče či chlapec, na britském trůně ho ovšem s velkou pravděpodobností neuvidíme. Potomek Harryho a Meghan bude sedmou osobou v nástupnickém pořadí. Pokud by se manželka prince Williama (36), vévodkyně Kate (37), rozhodla mít ještě čtvrté dítě (a spekuluje se, že by ráda), šance potomka vévody a vévodkyně ze Sussexu by opět klesly.

 
15:30
6. 5. 2019

Už od oslavy pro miminko (tzv. baby shower) se řeší, že Meghan přivede na svět pravděpodobně holčičku. Už jen soudě dle výzdoby na party. Také sázkaři proto dávají přednost jménům pro něžné pohlaví. Vedou zejména jména Alice či Diana podle Harryho zesnulé maminky. 

 
15:32
6. 5. 2019

„Vévodkyně začala rodit dnes v brzkých ranních hodinách. Vévoda ze Sussexu byl po boku její královské výsosti. Oficiální oznámení bude vydáno brzy.“ Taková slova obdržela britská média přímo z paláce. Meghan skutečně rodí!


 
15:23
6. 5. 2019

Narození královského potomka je tradičně i skvělou příležitostí pro odborníky, jak vydělat nějakou tu libru. Stánky se suvenýry jsou tak plné oslavných předmětů.

 
15:20
6. 5. 2019
Ve Windsoru už dokonce lidé začali vyvěšovat slavnostní vlajky na znamení velké události. Všichni slaví fakt, že Harry a Meghan se co nevidět stanou rodiči.
 
15:17
6. 5. 2019

Ačkoliv podle britských médií je už královskou rodinou potvrzeno, že miminko je opravdu na cestě, oficiálně ale zřejmě bude oznámeno až samotné narození dítěte. Ovšem již dříve se rozjela řada spekulací o porodu a sázkové kanceláře už dokonce přestaly přijímat tipy na to, kdy přesně dítě přijde na svět.

 
15:15
6. 5. 2019

„Je to velmi vzrušující pro královnu,“ uvedl královský komentátor Alistair Bruce pro Sky News. Nadšení jsou samozřejmě i všichni Britové. 

 
15:12
6. 5. 2019

Vévodkyně dopředu avizovala, že by ráda porodila v domácím prostředí. Ovšem stále není jasné, kde nakonec rodí - zda musela zvolit bezpečnou porodnici či si skutečně dopřála domácí porod. 

 
15:10
6. 5. 2019

Už několik dní celá Velká Británie živě spekuluje o tom, že vévodkyně Meghan již porodila, případně zatím miminko přenáší. Teď se zdá, že dlouho očekávaná chvíle je konečně tady. Podle zdrojů Sky News začala rodit. „Začalo to dnes v brzkých ranních hodinách, kdy vévodkyně začala rodit a vévoda byl po jejím boku,“ uvedl zdroj z blízkosti královské rodiny Rhiannon Mills. Další detaily kromě Harryho přítomnosti ale zatím nejsou známé.

Fotogalerie
30 fotografií