Pětistránkový ručně psaný dopis od vévodkyně Meghanje údajně z doby těsně po její svatbě. Otec vévodkyně Thomas Markle se ho ale rozhodl zveřejnit až teď. V něm mu Meghan sdělila, že má kvůli němu roztříštěné srdce na milion kousků. Prosí ho, aby přestal zneužívat jejího vztahu s princem Harrym (34) k tomu, aby se zviditelnil.

V dopise také prozradila, že i přesto, že si až do svatby nezměnila své číslo, její otec se ani nenamáhal jí napsat či zavolat. Nelíbilo se jí ani to, že podpořil její nevlastní sestru Samanthu (54), která se do Meghan několikrát nevybíravě veřejně pustila, zatímco ona „tiše trpěla“.

„Tvoje činy mi zlomily srdce na milion kousků, ne jenom kvůli tomu, že jsi mi způsobil takovou zbytečnou a neopodstatněnou bolest, ale hlavně tím, že jsi nemluvil pravdu. To je něco, čemu nikdy neporozumím,“ zaznělo v dopise.

„Týden před svatbou jsem se dozvěděla o tvém infarktu z médií, což bylo hrůzostrašné. Volala jsem ti, psala... Snažila jsem se ti vnutit pomoc, dokonce jsme i nechali poslat někoho k tobě domů. A místo toho, abys se mnou mluvil a přijal mou pomoc, přestal jsi reagovat, nezvedal jsi telefon a rozhodl ses mluvit pouze skrz média,“ líčila Meghan svou verzi příběhu.

„Jestli mě skutečně miluješ, tak jak vykřikuješ do tisku, přestaň s tím, prosím. Nech nás žít v míru. Přestaň lhát a vytvářet tolik bolesti, přestaň využívat mého vztahu s manželem. Chápu, že se cítíš zahnán do kouta a máš pocit, že nevíš kudy kam, ale když se na chvíli zamyslíš, pochopíš, že žít život s čistým svědomím je cennější než jakákoliv výplata na světě,“ pokračovala vévodkyně.

Po zveřejnění tohoto soukromého dopisu do médií víceméně jen potvrdil slova, která Meghan v dopise píše. Pro peníze by skutečně udělal vše, když se neštítil ukázat i takto intimní korespondenci. Tu záhy v různých verzích otiskly velké světové deníky. 

Poradci v královském paláci momentálně uvažují, zda v této záležitosti vydají oficiální prohlášení. Jestli budou podnikat nějaké právní kroky, záleží ale čistě na rozhodnutí samotné Meghan, která se k celé situaci zatím ještě nevyjádřila. 

Jisté je, že další dopis by už asi psát neměla. Nevlastní sestra Samantha se totiž nechala slyšet, že je Thomas Markle připraven zveřejnit další soukromou korespondenci mezi ním a slavnou dcerou. 

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? 

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Fotogalerie
86 fotografií