Manželka prince Williama (36) se v den návštěv londýnských škol rozhodla pro odvážnější volbu, než je u ní zvykem. Ze šatníku vytáhla křiklavě zelené šaty. Matka tří dětí si vybrala model z dílny Eponine, což je malá nezávislá značka, která se inspiruje čistými liniemi z padesátých a šedesátých let.

Zelené šaty v hodnotě dvou tisíc liber (v přepočtu 59 tisíc korun) doplnila černými punčochami a kotníčkovou obuví. Módní kritici si ale na jejím outfitu okamžitě všimli něčeho podivného. Na přední straně šatů jsou dvě kapsy, které v kombinaci s knoflíky připomínají naštvaný obličej. Šaty si ihned po tomto objevu získaly přezdívku „Nejnaštvanější šaty na světě".

„Někdo nebyl očividně šťastný, že byl ráno vytáhnutý ze skříně. Nejnaštvanější šaty," rozeznělo se okamžitě na sociálních sítích. „Šaty vévodkyně Kate si její výlet rozhodně neužívaly," vtipkoval další uživatel na twitteru. 

Z jedné školy dostala před svou návštěvou Kate úkol, aby s sebou přinesla něco, co ji dělá šťastnou. Přišla s fotkou své rodiny, na které byly všechny děti, princové George (5) a Louis (9 měsíců) a princezna Charlotte (3). Fotku vytáhla z kabelky a hrdě ji ukazovala všem přítomným žákům.

Důvodem její návštěvy byla i osvěta v rámci dětského duševního zdraví. Poslední čísla totiž odhalila, že dětské sebevraždy ve Velké Británii se za poslední období ztrojnásobily, a jejich počet je nejvyšší za posledních 35 let. 

„Jako trojnásobná maminka je vévodkyně odhodlána zvýšit povědomí o dětském duševním zdraví. Je to pro ni jako členku královské rodiny jedna z největších priorit," uvedl zdroj z královského paláce. 

I přesto, že její šaty působily dost naštvaně, Kate byla v průběhu svých návštěv usměvavá, užívala si přítomnost dětí a údajně se nadšeně zapojovala do veškerých debat. Chvílemi to ovšem vypadalo, že si je svých „naštvaných šatů" vědoma, a kapsy se snažila zakrývat.

VIDEO: Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko Twitter

Fotogalerie
118 fotografií