Piers Morgan ve svém článku vzpomíná, jak na vévodu poprvé narazil před 20 lety, když princ Charles slavil padesátiny. Prý je jedním z nejarogantnějších lidí, které kdy novinář za svůj život potkal. Princ Philip dokonce ignoroval jeho podanou ruku a jen prý vyštěkl: „A vy jste kdo?“ Morgan mu neohroženě odpověděl, že právě stojí před hloučkem bulvárních novinářů. Vévoda si jen znechuceně odfrkl a beze slova odstrčil jeho nataženou pravici. To jen pro ilustraci, jaké sympatie vzbuzuje v lidech manžel královny.

A teď se zapletl do autonehody, kterou podle všech informací svou nepozorností sám způsobil! Ohrozil tak matku dvou dětí Emmu Fairweatherovou (45), její kamarádku, a navíc i devítiměsíční miminko sedící na zadních sedadlech vozu Kia. Emma skončila se zlomeným zápěstím, její kamarádka s lehčími zraněními a dítě bohudíky vyvázlo z nehody naprosto zdravé. Princ rovněž vyvázl bez jediného škrábnutí.

Morgan dále vyslovil to, co si asi všichni myslí, ale bojí se to říct nahlas. Řídit v 97 letech je prostě příliš riskantní jak pro řidiče, tak pro další účastníky silničního provozu. Navíc má kolem sebe princ Philip armádu bodyguardů a asistentů, kteří by to mohli dělat za něj – a mnohem lépe! Avšak toto není na celé té nepříjemné historce tím nejvíc alarmujícím bodem.

Novináře naprosto šokovalo, že hned další den vévoda klidně opět řídil a ani se neobtěžoval si zapnout bezpečnostní pás! Vyslal tím do světa zprávu: „Nezastavíte mě! Já budu řídit dále, jsem tak bohatý, že si můžu nové auto pořídit, kdy budu chtít. A nějaké silniční zákony jsou mi úplně fuk!“

Tahle neskutečná arogance Morganovi hnula žlučí. Navíc se princ prý ani ženám z nabouraného auta neomluvil a musela to za něj udělat jeho manželka! Zdá se, že vévoda myslí především na sebe a své blaho a o zbytek se absolutně nestará. Nezajímá ho, co si myslí veřejnost a co se píše na sociálních sítích. Ale přesto je však jedna osoba, na kterou dá. A tou je právě Alžběta II., která to má ve svých rukách. Měla by svému muži domluvit a zabavit mu řidičský průkaz, aby už nemohl nikoho ohrozit.


Fotogalerie
50 fotografií