„Její královská Výsost vévoda a vévodkyně ze Sussexu s radostí oznamují, že vévodkyně ze Sussexu očekává potomka na jaře 2019,“ potvrdil Meghanino těhotenství Kensingtonský palác.    

Radostnou novinku Meghan s princem Harrym oznámili královně Alžbětě II. a zbytku celé královské rodiny na páteční svatbě princezny Eugenie.

Těhotná Meghan se podle všeho cítí dobře a má za sebou první úspěšnou kontrolu na ultrazvuku ve 12. týdnu těhotenství. V tuto chvíli je tedy ve 3. měsíci a miminko by se mělo narodit nejpozději v dubnu. Podle výpočtů to znamená, že Harry s Meghan počali dítě pouhých 10 týdnů po svatbě.

Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje! Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan je těhotná: Bříško si pořád kryje! Podívejte se na video! Reuters

Veřejnosti pak dali vědět až v pondělí ráno, ihned poté, co přistáli na letišti v australském Sydney. Manželé byli štěstím bez sebe, drželi se za ruce a Meghan jen zářila. Aby ne, na svět přivítají své první miminko, na které tak všichni čekali. Spekulacím nahrálo i to, že Meghan se po příletu neustále držela za bříško a poté si ho schovávala za fialové desky, které nesla.

Tato cesta je jejich první oficiální od svatby v květnu. Meghan a Harry si pro svou cestu do Austrálie vybrali běžný pasažérský let společnosti Qantas a letěli s Airbus A380, který má vyšší tlak v kabině a naopak poloviční hluk v kabině oproti jiným palubám, aby se ujistili, že čerstvě těhotná vévodkyně si užije klidnou cestu.

Společně ještě navštíví Nový Zéland a Fidži. A to i přesto, že na ostrovech v jižním Pacifiku jim hrozí riziko nákazy viru Zika od komárů. Zdrží se do prvního listopadu.

O těhotenství své dcery ví už i její matka Doria Ragland. Už minulý měsíc navštěvovala kurzy péče o dítě a je možné, že se za Meghan přestěhuje do Anglie. Podle Kensingtonského paláce se svěřila, že je velmi šťastná za tuto skvělou zprávu a že se velmi těší, až přivítá na svět své první vnouče. Kensingtonský palác ale odmítl komentovat, zda byl informován i Meghanin otec.

Meghan vytočila matku princezny Eugenie

Jediný, koho oznámení o těhotenství vévodkyně Meghan nepotěšilo, je matka princezny Eugenie Sarah Ferguson. Tu totiž neskutečně vytočilo, že Meghan s Harrym oznámili, že čekají miminko právě v den, kdy se Eugenie vdávala.

Meghan tak na sebe strhla veškerou pozornost a ukradla tak pro sebe Eugenin velký den. Britskou princeznu zkrátka zastínila, což ji nyní někteří fanoušci vyčítají.

Aby Sarah alespoň trochu situaci zachránila, jen krátce poté, co média zveřejnila zprávu o těhotenství Megan, dala si na Twitter fototgrafii ze svatby své dcery. "Jsem tak hrdá na Eugenii a Jacka," napsala k fotografii a přidala jich ještě mnohem víc. Chce lidem připomenout, komu páteční velký den v Británii patřil.

Fotogalerie
62 fotografií