Ball byl dříve biskup v Lewes a Gloucesteru a vždy se rád chlubil tím, že má konexe mezi známými osobnostmi a navíc je přítel a důvěrník prince Charlese. V kontaktu spolu byli asi dvě desetiletí. Ovšem pak byl v roce 1993 představitel církve obviněn z toho, že je pedofil a obtěžoval malé chlapce.

V rámci policejního vyšetřování dostal Ball výstrahu a kromě toho rezignoval na svou církevní funkci. Ovšem s princem si dopisoval i nadále a tvrdil mu, že ho stíhají jen proto, že ho někdo z nenávisti falešně obvinil. Skutečně se tehdy vyhnul trestu a šuškalo se, že to bylo i proto, že se za něj přimlouval někdo z královské rodiny, kdo nebyl nikdy jmenován. Mohlo jít právě o Charlese?

Po čase byl navíc Ballův případ znovu otevřen a on byl v říjnu 2015 uvězněn na dobu 32 měsíců. Odseděl si jen půlku trestu a loni v únoru se ocitl opět na svobodě, Nyní vše znovu projednává soud, u kterého mají promluvit i některé jeho údajné oběti. Reverend Graham Sawyer, kterého coby teenagera Ball obtěžoval, by měl svědčit příští týden.

Zatím zaznělo svědectví o tom, jak Ball přiměl některé oběti, aby se při modlení svlékaly. Dokonce mělo v letech 1977 - 1992 docházet i k fyzickému násilí. U soudu bylo také přečteno prohlášení prince Charlese, v němž vysvětluje, proč neukončil své styky s obžalovaným.

„V té době jsem si samozřejmě nebyl vědomý dopadu výstrahy, kterou dostal. I když podotýkám, že se mi o té věci v říjnu 2009 zmínil v dopise, nebyl jsem si do nedávné doby vědom toho, že už ve skutečnosti přiznal svou vinu,“ tvrdí Charles, který rovněž přiznal, že mu poskytoval pomoc prostřednictvím menších finančních darů. Ovšem podobně prý pomáhal i dalším potřebným lidem a zřejmě Balla považoval za jednoho z nich.

VIDEO: Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala.

Video
Video se připravuje ...

Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala. Blesk TV, The Royal Family Channel

 

Fotogalerie
35 fotografií