Zrovna tohle pravidlo bude zřejmě Meghan dělat ještě velké problémy. Jako hrdá feministka ve své minulosti zasahovala do veřejného života a nebála se sdílet svůj pohled na věc. Za práva žen bojuje už od malička, jen v 11 letech vedla úspěšnou kampaň proti sexistické reklamě.

Není proto divu, že s napětím sledovala výsledky referenda o zavedení potratů v Irsku. V této přísně katolické zemi byl potrat ještě do nedávna tabu. Po hlasování se však 66% voličů podařilo zákaz zrušit.

Meghan údajně sdílela svoji radost na večírku Britské ambasády v Dublinu se senátorkou Catherine Noone. Senátorka to sama přiznala na Twitteru.

Poté, co se ozvala pobouřená část společnosti, však příspěvek smazala. Už od 17. století totiž platí, že se členové královské rodiny nemají vyjadřovat k politice, ani do ní zasahovat.

Noone nakonec pomohla Meghan z prekérní situace vybruslit: „Vysvětlila jsem to. Byl to velmi příjemný rozhovor a nevyjádřila žádný politický názor. Měla zájem a půvab. Tu zprávu jsem se rozhodla vymazat, protože byla zavádějící, přiznala senátorka.

Fotogalerie
29 fotografií

Video: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci