Všichni ji napjatě sledují a čekají na jakoukoliv drobnou chybu. Teď se měla bývalá herečka Meghan Markle (36) dopustit dalšího faux pas, když se po boku manžela Harryho (33) v úterý objevila na události u příležitosti 100. výročí Královského letectva ve Westminsterském opatství.

Vévodkyně ze Sussexu sice v černých šatech a obligátní pokrývce hlavy vypadala elegantně, kritice se stejně nevyhnula. V řadě internetových diskuzí ji lidé ztrhali kvůli tomu, že si během obřadu dala nohu přes nohu. „Meghan, nedávej nohy křížem, královna to nevidí ráda," domnívali se mnozí a tvrdili, že je to jasné porušení královského protokolu.

Vzpomínali pak také na typický posez Meghaniny švagrové Kate (36), která nohy nekříží, ale dá je obvykle k sobě a jemně natočí na stranu. Tento styl je pro ni tak typický, že už se mu dokonce přezdívá »sklon vévodkyně». Britové tak očividně očekávali, že i Harryho novomanželka si tento způsob rázem osvojí. Místo toho už podruhé křížila nohy, stejně jako v minulosti na jiné akci.

Fotogalerie: Královská podívaná: Slavnostní křtiny…
22 fotografií

Ve skutečnosti ale žádný zákaz překřížených nohou neexistuje, „Na způsobu, jakým její výsost vévodkyně ze Sussexu seděla, nebylo nic neuctivého," prozradil pro britský Daily Mail expert na etiketu William Hanson. Podle něj se sice dříve dámy z královské rodiny sezení s překříženými končetinami vyhýbaly, ovšem nikdy se nejednalo o výslovné pravidlo a s nohou přes nohu už ostatně v poslední době velmi rády sedávají například manželka prince Charlese (69) Camilla (70), či dokonce samotná královna Alžběta II. (92). 

„Naopak správně nenechává velkou mezeru mezi kotníky, což působí dost neobratně u mužů i žen," pochválil Meghan odborník a dodal, že si brunetka očividně zatím hledá vhodný a zároveň pohodlný způsob jak sedět. Je sice možné, že při delších akcích napodobí Kate, jelikož její způsob je prý velmi pohodlný a vypadá elegantně, jinak ale zřejmě zůstane svá.

Meghan se už v minulosti dopustila i dalších údajných prohřešků. Nejenže se několikrát s Harrym držela za ruku, ale za uši už dostala i za to, že se stylem oblékání a účesu začala až příliš podobat Kate, jako by ji chtěla imitovat. Teď, když se podle ní neřídí, je to zřejmě také špatně. Všem se tak očividně nikdy nezavděčí.

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

 

Fotogalerie
110 fotografií