Obě dámy spolu přes noc cestovaly z Londýna do Runcornu oficiálním vlakem královské rodiny. Když z něj vystoupily, byly obě dokonale upravené a nezdály se být po cestě unavené. Novopečené vévodkyni se ale hned na začátku stal menší trapas.

Když měly s královnou Alžbětou II. nasedat do auta, nastaly zmatky. Dle protokolu měla jít první právě panovnice, aby si mohla zvolit nejlepší sedadlo. Ovšem Meghan si z gest přítomných pánů vyložila, že první by měla jít ona. Vrhla se dovnitř, ale pak se zarazila. Chvíli s královnou stály obě u dveří a pak se brunetka osmělila zeptat: „Čemu dáváte přednost?" Královna ji pobídla, ať jde první.

Sice by se na ni mohla kvůli tomu zlobit, místo toho přešlap důstojně přešla. Naopak se zdálo, že si ženy spolu výborně rozuměly. Nejprve dojely do Chesteru, kde se procházely a promlouvaly s pár lidmi. Meghan se fanoušci ptali na Harryho a jejich vztah, dokonce jí dali i květiny a dárky. Poté slavnostně otevíraly most Mersey Gateway mezi Runcornem a Widnesem, který stál 1,8 miliard liber.

Fotogalerie: Uniklo ze svatebního mejdanu Harryho s…
189 fotografií

Během pobytu venku měla ale bývalá herečka dost problémy s vlasy, které nezvládala ve větrném počasí uhlídat. Létaly jí ze strany na stranu a ona si je musela pořád upravovat. Možná pak hořce litovala, že si nevzala nějakou pokrývku hlavy, jak je ostatně v královské rodině běžné. Vždyť sama královna měla vlasy schované pod zeleným klouboučkem.

Následně dámy zhlédly taneční představení místních školáků. Dobře se bavily a dokonce se i obě usmívaly. Meghan co chvíli něco královně šeptala a podařilo se jí rozesmát. Přitom Alžběta se poslední dobou na veřejnosti tvářila dost kysele, zřejmě proto, že nedávno prodělala operaci očí. S manželkou svého vnuka ale zapomněla i na bolest.

„Děti si vedly výborně," pochválila Meghan vystoupení jejich učiteli Andrew Curpheymu, který prozradil, že na něj vévodkyně působila klidně a vyrovnaně, i i když musela být jistě velmi nervózní. Alžběta se zřejmě snažila, aby se Meghan cítila dobře. Podobně se smála a žertovala kdysi i s vévodkyní Kate, když se spolu poprvé objevily na veřejnosti v Leicesteru. Ovšem s ní se takto bavila až téměř rok od svatby s Williamem (35).

VIDEO: Královna Alžběta a vévodkyně Meghan poprvé samy spolu na akci

 

Fotogalerie
110 fotografií