Do role kněze se ve stejném černobílém úboru pasoval jeho dvojník Kenan Thompson, kterého v show uvedl afroamerický komik Micheal Che (35). „Poslyš, Michaeli. Díky Bohu tam nahoře, je dobrý mít kolem sebe zase černochy,“ řekl.

Pak se ho Che zeptal, jak královská svatba probíhala. „Viděl jsi to? Ah, bylo to těžký chlape, fakt těžký,“ odpověděl falešný biskup.

 „Kázal jsem, vypovídal, vykřikoval, zatímco těch 500 zaražených Angličanů na mě zíralo, jako bych byl prd ve výtahu,“ odvětil kněz.

Cítil jsem se jako někdo, kdo si otevře stánek s kuřaty a vaflemi uprostřed Pottery Barn (obchod s nábytkem a domácími potřebami v USA – pozn. red.),“ žertoval dvojník skutečného kněze Michaela Curryho.

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Chápu to dobře, že jsi nikdy předtím nekázal na královské svatbě?“ ptal se ho komik Che. „Ale dělal, Michaeli, samozřejmě že ano. Jsem černý kněz z Chicaga! Ta největší svatba, kterou jsem kdy dělal, byla pro Scottyho Pippina (přezdívka pro amerického basketbalistu Chicago Bulls Scottieho Pippena – pozn. red.),“ odpověděl mu sarkasticky.

Americký biskup Micheal Curry měl během svatby prince Harryho a Meghan Markle čtrnáctiminutový proslov, přičemž kázal o síle lásky. „Když jste zamilovaní, a já to vím, je to dobrý pocit,“ zaznělo například v kapli sv. Jiřího. Jeho projev a přítomnost  a to, že tak trochu rozbil královské tradice, mnozí přirovnávají k Martinu Lutheru Kingovi Juniorovi.

 

Video
Video se připravuje ...

Expert na šlechtu Forejt: Všechna tajemství královské rodiny! Unikátní rozhovor! Redakce Blesku, Reuter

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Video
Video se připravuje ...

Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie
46 fotografií