Družičky a pážata byli jedni z posledních, kteří v doprovodu svých maminek, včetně Kate Middleton, vstoupili do kaple sv. Jiří, kde se v sobotu odehrála svatba prince Harryho a Meghan Markle.

Dva hoši nesli nevěstě 4,5 metru dlouhou vlečku, za nimi šly čtyři dívky, včetně princezny Charlotte, a průvod uzavírali další dva hoši, včetně prince George. Jakmile se princ Charles připojil k Meghan v uličce vedoucí k oltáři, děti zaběhly do boční místnosti sloužící ke svatebním službám.

Na cestě z kaple, kdy už si Meghan vedl právoplatný manžel princ Harry, jí vlečku neslo už jen osm dětí. Královské děti George s Charlottou už se totiž připojily ke svým rodičům Williamovi a Kate. Společně pak jako královská rodina stáli i s ostatními členy, tedy s královnou Alžbětou II. a manželem princem Philipem, princem Charlesem a Camillou a Meghaninou matkou Doriou Ragland na prvním schodu kaple a mávali novomanželům, kteří odjížděli na projížďku kočárem.

A zatímco princeznička Charlotte byla vůči veřejnosti velmi vstřícná, mávala jim, usmívala se, ale i vyplazovala jazyk, její bratr George vypadal unaveně, stydlivě a při odjezdu novomanželů se schovával za svého otce Williama. Pro všechny to byl jistě náročný den.

Video
Video se připravuje ...

Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek! Redakce Blesk, Reuters

Video
Video se připravuje ...

Odborník na šlechtu Jindřich Forejt: Harryho svatba je poslední na 20 let! Redakce Blesk, Reuters

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla! Redakce Blesk, Reuters

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

 

Fotogalerie
102 fotografií