Posvatební party prince Harryho a jeho manželky Meghan se protáhla až do brzkých ranních hodin. Na oslavě hrál Harryho oblíbený DJ Sam Totolee taneční muziku známou z ostrova Ibiza a tančilo se tak moc, div si hosté neprošlapali střevíce.

Největší sousto si ale pro sebe ukrojil George Clooney, který nechal na okamžik manželku Amal bokem a vyzval do kola samotnou nevěstu Meghan Markle. Nezůstalo ale jen u ní, dovolil si trsnout také s vévodkyní z Cambridge Kate Middleton.

Ne vždy byl ale hollywoodský krasavec úspěšný. Vévodkyně z Yorku Sarah Ferguson přezdívaná Fergie ho prudce ignorovala, když ji žádal o tanec, což pobavilo ostatní hosty.

Pozdvižení na svatbě způsobil také Meghanin pes Guy, který po místnosti splašeně lítal a „vysával“ jídlo, které hostům spadlo na zem.

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Během večírku proběhly i novomanželské proslovy, přičemž Meghan ten svůj zakončila slovy: „Našla jsem svého prince“. Meghan s Harrym si zatančili první manželský tanec na píseň I Wanna Dance With Somebody a podle hostů tam vládla velmi příjemná a uvolněná atmosféra a s tradiční oslavou královské svatby to nemělo moc společného.

Jediné, co královskou hostinu připomínalo, byly rozestavěné hostesky v černém u vchodu, které nabízely welcome drink, a v řadě vedle sebe pak hosty vítal prince Charles s manželkou Camillou, uprostřed stála Meghan s princem Harrym a vedle nich princ William s manželkou Kate.

Na večírku se šlechta držela pospolu, stejně jako známé osobnosti z různých branží. Podávaly se drinky s armádními názvy na počest doby, kdy Harry u letecké armády sloužil. Pro hosty byly připraveny nazouvací bačkory pro případ, že měly nohy tancem otlačené od bot.

Neformální atmosféra na hostině přivála Harryho bývalé přítelkyni Chelsy Davy lepší náladu. Zatímco během obřadu se tvářila jako kyselý citron, na večírku svou sokyni Meghan dokonce objímala.

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Novomanželé Harry a Meghan odešli z oslavy kolem půlnoci, ale ještě než nastoupili do auta, princ William si na ně nachystal žertík. Protože Harry si nedávno poranil ruku, když při vyměňování žárovky spadl ze žebříku, William jim k autu ten žebřík přivázal, s čímž mu pomáhalo několik lidí. Když manželé odešli, ostatní hosté mohli ještě dál pokračovat na after party, která se konala v londýnském Chiltern Firehouse.

Náročný mejdan to byl hlavně pro Meghaninu matku Doriu Ragland, na kterou nejspíš dopadl časový posun. V autě, které ji vezlo z večírku, usnula během minuty. Ani Kate s Williamem nevypadali druhý den příliš svěže. Když kolem poledne v neděli opouštěli hrad Windsor s dětmi Georgem, Charlottou a Louisem, oba své unavené oči schovávali za tmavými slunečními brýlemi.

Sluneční brýle měla i královna Alžběta II., když z hradu odjížděla na nedělní mši do kostela. Podle britských médií se ale večerních oslav nezúčastnila.

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

Video
Video se připravuje ...

Expert na šlechtu Forejt: Všechna tajemství královské rodiny! Unikátní rozhovor! Redakce Blesku, Reuter

Video
Video se připravuje ...

Harryho Meghan má štěstí: Před 80 lety by ke dvoru nesměla! Redakce Blesk, Reuters

Fotogalerie
112 fotografií