Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 nejdražších svateb, stály stovky milionů. Kam se zařadí Harry a Meghan?

/
  • V roce 1981 stála svatba princezny Diany a prince Charlese zhruba 48 milionů dolarů.
    V roce 1981 stála svatba princezny Diany a prince Charlese zhruba 48 milionů dolarů. (profimedia.cz)
    19. května 2018 ● 17:23

    Princ Harry, vnuk královny Alžběty a syn zesnulé princezny Diany, si v sobotu vezme americkou herečku Meghan Markle. Nejočekávanější svatba roku se pravděpodobně zařadí i mezi nejdražší v historii. Svatba princezny Diany a prince Charlese vyšla v přepočtu na dnešní dobu asi na 2 miliardy korun. Mezi Top 5 se zařadil i jeden z nejslavnějších basketbalistů Michael Jordan. Tady je přehled těch zatím nejnákladnějších sňatků.

  • 1.

    Lady Diana a princ Charles

    V roce 1981 stála svatba princezny Diany a prince Charlese zhruba 48 milionů dolarů. Se započtením inflace a přepočtem na české koruny jde asi o 2 miliardy. V televizi sňatek sledovalo 750 milionů lidí a stal se jedním z nejsledovanějších přenosů historie.

    V roce 1981 stála svatba princezny Diany a prince Charlese zhruba 48 milionů dolarů.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Vanisha Mittalová a Amit Bhatia

    Britsko-indický podnikatel Bhatia si v roce 2005 vzal dceru ocelářského magnáta z Indie Vanishu Mittalovou. Ženich a nevěsta rozesílali stříbrné pozvánky s letenkami a ubytováním v pětihvězdičkovém pařížském hotelu. Náklady tehdy prý činily 60 miliónů dolarů, dnes by to bylo asi 1,7 miliardy korun.

    Britsko-indický podnikatel Bhatia si v roce 2005 vzal dceru ocelářského magnáta z Indie Vanishu Mittalovou. Ženich a nevěsta rozesílali stříbrné pozvánky s letenkami a ubytováním v pětihvězdičkovém pařížském hotelu. Náklady tehdy prý činily 60 milionů dolarů, dnes by to bylo asi 79 milionů dolarů (1,7 miliardy korun).
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Kate Middleton a princ William

    Ikonická svatba roku 2011 byla často srovnávána s obřadem Williamových rodičů. Kate byla „obyčejná“ dívka, William po svém otci druhý v pořadí následníků britského trůnu. Většina rozpočtu padla na výdaje na zajištění bezpečnosti. Náklady na svatbu byly odhadnuty na 34 miliónů dolarů, v dnešních cenách zhruba 840 miliónů korun.

    Video
    Video se připravuje ...

    Princ William a vévodkyně Kate odjíždí z Buckinghamského paláce ve voze Aston Martin Facebook.com/The Royal Family

  • 4.

    Angela Yeung a Chuang Siao-min

    Čínská herečka, zpěvačka a modelka s přezdívkou Angelababy a čínský herec do toho v roce 2015 praštili ve velkém stylu. Svatební dort měřil přes tři metry a byl ve tvaru kolotoče. Náklady na svatbu činily 31 miliónů dolarů, dnes tedy asi 710 miliónů korun.

    Čínská herečka, zpěvačka a modelka s přezdívkou Angelababy a čínský herec do toho v roce 2015 praštili ve velkém stylu. Svatební dort měřil přes tři metry a byl ve tvaru kolotoče. Náklady na svatbu činily 31 milionu dolarů, dnes tedy asi 33 milionů dolarů (710 milionů korun).
    Autor: Profimedia

  • 5.

    Yvette Prietová a Michael Jordan

    Modelka a jeden z nejslavnějších basketbalistů všech dob se vzali na Floridě v roce 2013 a nešetřili na ničem. Náklady na svatbu dosáhly tehdy 10 miliónů dolarů, dnes by to bylo přes 236 miliónů korun. 

    Další nejdražší svatby v historii najdete na webu Reflex.cz.

    4976413:full:true:true

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

koliaska: No, já osobně jsem toho názoru, že za překrásnou svatbu není nutně třeba utrácet milióny. My s mužem měli například poměrně skromnou svatbu a i tak byla velmi hezká. Asi nikdy nezapomenu na ten monent, kdy jsme si vymnili naše snubní prsteny na zakázku, které jsem si nechávali dělat u https://www.sperky-prsteny.cz/

(29. 01. 2019 09:25)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy