Když si Harryho starší bratr William (35) před sedmi lety vzal za manželku Kate Middleton (36), stali se z nich vévoda a vévodkyně z Cambridge. Podobně to zřejmě bude i v případě nastávajících manželů, kteří se pravděpodobně stanou také vévodou a vévodkyní a jejich děti by v budoucnu byly lordi a lady, nikoliv princezny a princové.

Jaké vévodství královna Alžběta II. (92) dvojici přidělí, ale zatím není jasné. Žhavým favoritem jsou zatím tituly – vévoda a vévodkyně ze Sussexu, jelikož toto přízvisko v současnosti není obsazené a v minulosti byl pouze jeden vévoda ze Sussexu na přelomu 18. a 19. století. Ten se sice oženil hned dvakrát, jenže oba sňatky byly považovány za neplatné, jelikož k nim nedostal souhlas od otce Jiřího III. Tím pádem by se Markle stala první ženou s tímto titulem.

Fotogalerie: Svatba Harryho a Meghan: Sláva novomanželům!
433 fotografií

Další variantou je Connaught, ovšem tento návrh se moc nezamlouvá Irům, jelikož území s tímto jménem je součástí Irska, nikoliv Spojeného království. Titul založila královna Viktoria pro svého syna Artura v roce 1874, ovšem posledních 70 let nebyl použit.

Ve hře jsou pak ještě přízviska vévoda a vévodkyně z Clarence či z Windsoru. Druhá možnost by se hodila i s ohledem na to, že svatba v sobotu 19. května proběhne v kapli svatého Jiří právě na hradě Windsor.

Ovšem podle britských médií to není zrovna dvakrát pravděpodobné kvůli tomu, že zatím posledním držitelem titulu byl král Eduard VIII., který se vzdal koruny a trůnu, aby se mohl oženit s rozvedenou Američankou Wallis Simpson. Vzhledem k tomu, že i Meghan je z Ameriky a též má za sebou již jeden rozvod, to působí dost úsměvně.

VIDEO: Jak Harry a Meghan stráví předsvatební noc? Tradice nade vše!

Video
Video se připravuje ...

Tradice nade vše: Jak Harry a Meghan stráví předsvatební noc? Reuters

SLEDUJTE ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ ZE SVATBY HARRYHO A MEGHAN A ŽIVÉ SVATEBNÍ STUDIO S HOSTY I MÓDNÍ POLICIÍ V SOBOTU NA BLESK.CZ 

Fotogalerie
103 fotografií