Načasování svatby je podle šéfkuchaře naprosto ideální, protože právě nastala sezona britské zeleniny. „Pár chtěl, abychom v menu použili všechny místní sezonní produkty a díky nedávnému dobrému počasí se nám to daří,“ uvedl Mark Flanagan. Harry a Meghan Markleová se podle něj podíleli na přípravě pokrmů. „Všechno ochutnali,“ dodal.

Bližší podrobnosti o svatebním menu zatím nejsou známy. V minulosti například královna během slavnostních událostí nechávala servírovat spíše anglické šumivé víno než šampaňské.

Na odpolední recepci, která bude následovat po obřadu v kapli svatého Jiří, se očekává asi 600 hostů. Podle všeho půjde o recepci, kde se bude jídlo konzumovat vestoje a hosté si pochutnají na nejrůznějších kanapkách a pokrmech v malých miskách.

Jídlo se bude připravovat v královských kuchyních hradu Windsor. V den svatby bude pokrmy v kuchyni chystat asi 30 lidí. Jak Flanagan poznamenal, nepůjde o žádné experimenty, ale vyzkoušenou klasiku.

Večerní recepci pro 200 hostů pořádá v sobotu i Harryho otec, princ Charles. Jaké pokrmy bude servírovat on, nebylo zveřejněno.

Video: Tradice nade vše: Jak Harry a Meghan stráví předsvatební noc?

Video
délka: 00:43
1080p 720p 360p

Tradice nade vše: Jak Harry a Meghan stráví předsvatební noc? Reuters

Fotogalerie
43 fotografií