Jejich známost byla potvrzena královským palácem o několik měsíců později. První společnou cestu vymyslel Harry a pozval Meghan do Botswany. Romantický výlet zahrnoval i kempování pod širým nebem. Žádost o ruku přišla pak na podzim 2017 během společného večera v princově bytě v Kensingtonském paláci.

Bylo to nádherné překvapení. Všechno bylo tak přirozené a velmi romantické… když přede mnou poklekl na koleno…“ svěřila se budoucí nevěsta při zásnubách. Zásnubní prsten navrhl sám princ…

Kapitán Harry Wales

Svatební šaty nevěsty zůstanou zřejmě až do příští soboty pečlivě střeženým tajemstvím. Dobře informované zdroje uvádějí, že pocházejí od návrhářů Tamary Ralph a Michaela Russa. Jejich cena se má pohybovat v přepočtu kolem tří milionů korun. Ženich to bude mít »s ústrojí « snadnější. Musí se jen rozhodnout mezi několika uniformami nebo civilnějším žaketem.

Princ Harry: Bouřlivé víno

Princ Harry se narodil 15. září 1984 v 16:20 v Londýně jako druhý syn prince Charlese, prince z Walesu, a jeho manželky Diany, rozené Lady Spencerové. V dětství trávil hodně času se svým o dva roky starším bratrem Williamem. Oba princové navštěvovali sice soukromé školy, ale jejich matka si přála, aby měli širší kontakt s okolním světem. Proto s nimi podnikala výlety do zábavních parků, chodila na procházky a brala je i do McDonalda.

S tragickou smrtí Diany, princezny z Walesu, v srpnu 1997 se nedokázal emočně vyrovnat řadu let.

V době dospívání se začal věnovat pólu a ragby. Po maturitě cestoval po Africe a Austrálii. V r. 2005 nastoupil na Královskou vojenskou akademii v Sandhurstu. Po ročním důstojnickém výcviku byl v hodnosti nadporučíka přidělen k jednotce Královského jezdectva. Později absolvoval výcvik na pilota bojového vrtulníku Apache a účastnil se vojenských programů v Kanadě a Austrálii. Celkem dvakrát byl vyslán do mise v Afghánistánu. Od r. 2011 má hodnost kapitána.

Ve svých 25 letech byl princ Harry považován za veselého mladého muže, který se s oblibou účastnil bujarých večírků. Zklidnění přinesly až pozdější roky, kdy se začal věnovat projektu Invictus Games zaměřeného na sportovní aktivitu zraněných postižených bývalých vojáků. Sám je zdatným sportovcem a například fanouškem fotbalového klubu Arsenal.

Princ Harry je dnes na šestém místě v následnictví britského trůnu.

Meghan Markle: Druhé podání

Celým jménem Rachel Meghan Markle se narodila 4. srpna 1981 v Los Angeles, kde strávila i své dětství. Její matka Doria je afroamerického původu a pracuje jako sociální pracovnice a instruktorka jógy. Otec Thomas má pro změnu holandské kořeny a profesně působí jako filmový osvětlovač.

Rodiče se rozvedli, když bylo Meghan šest let. Zatímco matka žije stále v Kalifornii, otec se přestěhoval do Mexika. Z jeho strany má Meghan dva starší nevlastní sourozence. Rod Markleových je podle genealogů spřízněn se skotským králem Robertem I.

Meghan navštěvovala řadu soukromých škol. Na Severozápadní univerzitě vystudovala divadelní umění. Krátce poté začala pracovat pro americkou ambasádu v Buenos Aires. Jejím snem byla ale herecká dráha. Roli nakonec dostala v řadě amerických seriálů: General Hospital, Kravaťáci, Hranice nemožného nebo Fringe. Objevila se také v několika epizodách Century City, 90210: Nová generace, Cuts, Knight Rider – Legenda se vrací, The Apostles, The League, Castle na zabití nebo Kriminálka New York.

V září 2011 se provdala za herce a producenta Trevora Engelsona. O dva roky později však manželství skončilo rozvodem.

V r. 2016 se stala velvyslankyní World Vision Canada. Ve stejné době se začala stýkat s princem Harrym.

Do Londýna se přestěhovala v listopadu 2017, kdy bylo oznámeno jejich zasnoubení. Při té příležitosti Meghan informovala o ukončení své herecké dráhy. Současně si podala žádost o udělení britského občanství.

V uplynulých měsících absolvovala po boku prince Harryho celou řadu oficiálních vystoupení na veřejnosti. Počátkem března byla Meghan pokřtěna a stala se členkou anglikánské církve.

SLEDUJTE ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ ZE SVATBY HARRYHO A MEGHAN A ŽIVÉ SVATEBNÍ STUDIO S HOSTY I MÓDNÍ POLICIÍ V SOBOTU NA BLESK.CZ

Vzpomínka na Dianu

Princ Harry měl ke své matce – Dianě, princezně z Walesu – velmi blízko. Její smrt v r. 1997 ho těžce zasáhla a následnému traumatu se dokázal postavit až s pomocí odborníků, jak sám před nedávnem přiznal. Během svatebního dne bude legendární princezna symbolicky připomenuta hned několikrát. Ve svatební kytici nevěsty se například objeví anglické růže, které Diana milovala. Spekuluje se také, že by nevěsta mohla mít ve vlasech rodinný diadém Spencerů. Zásnubní prsten, který pro svou vyvolenou princ Harry sám navrhnul, přitom obsahuje diamanty z Dianiny sbírky.

Květy v kytici i na dortu

Svět zná již mnoho detailů kolem královské svatby. Dort, který se bude podávat svatebčanům, má chutnat po citronech a bezu, ozdoben bude máslovým krémem a živými květy. Upeče a připraví ho Claire Ptak původem z Kalifornie, která má v Londýně pekárnu Violet. V nevěstině kytici nebudou chybět anglické růže, pivoňky a náprstníky. O to se postará floristka Philippa Craddock.

Soukromý erb

V den 18. narozenin byl princi Henrymu z Walesu udělen osobní erb. Jeho základem je znak panovníka Spojeného království, odchylkou pak pás se třemi mušlemi na první třetí a páté pozici (ty byly převzaty z rodového erbu Spencerů).

Osobní vlajka

Princova osobní vlajka vychází z královské standarty a znázorňuje jednotlivé části Spojeného království = tři ležící lvi za Anglii, lva ve skoku za Skotsko a harfu za Irsko. Pás v horní části je opět připomínkou hraběcího rodu Spencerů, z něhož pocházela Harryho matka Diana.

Vše o svatbě prince Harryho a Meghan Markle čtěte zde >>>

Video: Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!"

Video
Video se připravuje ...

Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!" @TheBritishMonarchy

Fotogalerie
54 fotografií