Stejně jako jeho dva starší sourozenci dostal i drobeček Louis hned tři jména. Královská rodina si navíc na výběru pečlivě zakládá. První jméno, pod nímž bude v budoucnu známý, veřejnost pořádně překvapilo. Na Louise (alias česky Ludvíka) si skoro nikdo nesázel. Především proto, že už se jedná o jedno z prostředních jmen prince George (4), táty Williama i dědy Charlese (69).

Novorozené princátko se ovšem ošizené cítit nemusí, jelikož původně francouzské jméno znamená „slavný bojovník“, což je pro kluka jméno snů. Navíc je pojmenovaný po svém vzdáleném strýčkovi, lordu Louisovi Mountbattenovi (†79), který v roce 1979 tragicky zemřel při výbuchu bomby.

Jako prostřední jméno bylo pro chlapečka zvoleno Arthur (česky Artur či Artuš). Právě toto pojmenování většina sázkařů miminku přisuzovala. Navíc William před porodnicí tyto spekulace ještě přiživil tím, když mezi davy novinářů a fotografů ukázal na jednoho z nich – Arthura Edwardse – a řekl jeho jméno.

VIDEO: Podívejte se, jak dvojice představila své miminko a princ William všechny zmátl

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Jméno prý znamená „medvěd“, a tak možná z malého prince vyroste pořádný a silný chlap. Napříč britskou historií je navíc hned několik významných jmenovců – v první řadě legendami opřený král Artuš ze 6. století, dále syn Jindřicha VII. Arthur Tudor a také sedmý syn královny Viktorie čili vévoda z Connaughtu a Strathearnu.

Do třetice všeho dobrého – Charles (česky Karel), což znamená „svobodný muž“ či „mužný“. Je více než jasné, že zde se jedná o poctu dědečkovi Charlesovi, který měl během tohoto týdne velmi nabitý program, a tak vnoučka ani nestihl navštívit. Přesto se na něj už velmi těší. „Je to velká radost mít další vnoučátko, jediná potíž je v tom, že nevím, jak jim budu stačit,“ okomentoval narození chlapce pyšný děda. K jeho jménu se ale zatím nevyjádřil.

Co se týče příjmení, podle tradice členové královské rodiny žádné nemají. Podle rodu by mohl být Windsor či Cambridge po rodičích – vévodovi a vévodkyni z Cambridge. Právě druhou variantu asi Louis Arthur Charles za pár let zvolí, až bude nastupovat do školy. Stejně jako brácha George či sestřička Charlotte (2).

VIDEO: Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci se přijeli podívat na miminko. Twitter

Fotogalerie
34 fotografií